Lauantaina olin sattuneesta syystä tekemässä Hailuodossa kolmea voittajaluokan jälkeä hyvin helteisessä kelissä (+30). Kyllä hiki jo viimeisellä jäljellä suorastaan valui...! Maasto oli aivan rutikuivaa ja mun kävi suorastaan sääliksi murskata jalkojen alla niitä kauniita jäkäläkasvustoja. Sunnuntaiksi keli sitten muuttui, lämpötila päivän aikana oli noin +15 - +20 ja kova tuuli. Kuiva, avoin maasto ja tuo kova tuuli olivat koirille haastavia. Piret oli eniten omalla jäljellään ihmetellyt isoja hiekkapohjaisia hakkuuaukeita, mutta pääsivät Juhan kanssa kuitenkin loppuun asti ja tulokseen ollaan erittäin tyytyväisiä. Piret on kuitenkin vasta 1,5-vuotias, kyllä se saakin kummallisuuksi ihmetellä!! 

MEJÄ Hailuoto 12.6.2011 VOI 1/48p. & OSN:n Sarvet-kiertopalkinto. Tuomari Karla Sohlman.
Myös Veikka (Hietsun Gameboy) sai samat pisteet, joten arpa ratkaisi Piretille tuon kiertopalkinnon.

"Hyvin ohjattu lähtö. Piret aloittaa hyvävauhtisen jäljestyksen käyttäen maa- sekä ilmavainua. 1., 2. sekä 4. osuus jälkitarkasti. 3. osuudella yksi narunmittainen tarkastuslenkki ja puolen välin jälkeen tuumailutauko, josta jatkaa ohjaajan kehoituksen jälkeen. 1. kulma jolla katko, Piret ottaa ilmavainulla jatkon ja ei käy veretyksen lopussa. 2. ja 3. kulma tarkasti. Kaikki makuut merkkaa hyvin. Kaadolle tullaan ja jää. Erittäin lupaava nuori jäljestäjä, jolta tänään hienosta työtehtävästä pudottaa pisteitä katkon oikaisu ja pieni epävarmuus kolmannella osuudella. Ohjaajan ja koiran työskentelyä oli ilo seurata."

Piret oli ylittänyt jo yhden ison (todellakin ISON) hakkuuaukean ja kun tuli metsästä toiselle hakkuuaukealle, sille iski hetkellinen epäusko (ei kai taas tuonne..). Juha oli hetken miettinyt mitä tekee, mutta päättänyt sitten kehoittaa Pirettiä, mikä kannatti, sillä sen jälkeen tyttö jatkoi taas varmasti kaadolle asti. Tuolla Hailuodossa hakkuuaukeat olivat sellaisia hiekkapohjaisia ja erittäin kuivia, mikä varmasti teki ne koirille haastaviksi.

Piret ja Sarvet-kiertopalkinto