Tehtiin lauantaina koko perheen voimin erilainen matka mökille, välietappina meillä oli Evijärvi ja Inarin eka nome-b koe. Mukana matkassa oli myös appivanhempien norjanharmaa Nella, joka oli meillä viikon hoidossa. Erki oli ihan pöljä koko päivän, kun laukauksia kuunnellessaan ja riistat haistaessaan tämä veteraani oli aivan satavarma, että HÄN on tullut starttaamaan kokeessa! cool

Evijärven koepaikka oli hyvä ajatellen Santtua, sillä rannassa oli iso laavu, jossa Santtu pystyi Juhan kanssa kokeen aikana paistamaan makkaraa ja vaahtokarkkeja ja yleisö näki kokeen lähietäisyydeltä.
Itse koe oli mukava, alkuun ykkösmarkkeeraus kaislikkotuppaaseen, jonka jälkeen pieni siirtyminen kakkosmarkkeerauspaikalle. Kakkosmarkkeerauksen lähetyspaikka oli melko puskainen ja eipä Inarin kokoinen koira tainnut markkeerauksista nähdä kuin vähän lentokaaria. Ensimmäinen heitto tippui kaislikkoon ja toinen pajupuskien taakse avoveteen. Sitten vesiohjaus, joka tuli samaan kaislikkotuppaaseen, mihin ykkönen oli heitetty. Pidin tätä hieman vaikeana, kun oli ns. maan suuntaisesti (ja suurin osa koirista menikin ohjauksen rantaa myöden pienen saaren kautta, tai bongasi toiselta puolelta avovedestä kiven, jota kohti suunnistivat). Lopuksi haku, joka osoittautui tänään etenkin iltapäiväryhmässä hyvin haastavaksi, syystä tai toisesta. Kaislikkoalueella oli kolme lokkia ja maa-alueella varis ja kani. Hakualue oli toki rikkonainen, mutta ei mikään mahdoton mun mielestäni.

Inari teki upean vesiohjauksen, aivan suoraan rannasta riistalle. Hyvä ykkösmarkkeeraus, kakkosessa haki avovedestä viimeksi heitetyn ensin ja ekaksi heitetylle meni viereisen tuppaan kautta, mutta mielestäni ei nähnyt lähetyspaikalta pudotuspaikkaa selvästi. Haussa teki kyllä töitä, ui mm. kakkosmarkkeerauksen kaislikkon hakemaan. Sai ylös variksen ja lokin, mutta samaa vikaa näkyi kuin nuorella Nooralla aikanaan, eli tuppasi tarkistelemaan jo haettuja alueita ja laajensi hirmuisesti leveyssuuntaan, kun olisi pitänyt laajentaa pituussuuntaan. Hausta en ole huolissani, Inari teki hyvää kaislikkohakua viime syksynä ja sitä ei olla tälle vuodelle vielä treenattu. Aivan selvästi hakee mielellään uimalla, sen näki kokeessa... smiley Muuten Inari on aivan IHANA koira startata nomekokeessa, rauhallinen & tottelevainen, jota ei tarvitse ohjaajan koko ajan kytätä, Inari kyllä pysyy lapasessa!!! laugh Kesän suunnitelmat menivätkin reissulla uusiksi, meidän tohotin (Piret) saa mejäillä, kun se näyttäisi siltä sujuvan ja Inari keskittyy nomeen.

Inari NOME-B ALO3, Evijärvi 16.6.12 tuomarina Vesa Hietikko

Haku: Koira ei laajenna hakualuetta riittävästi ja tehokkuus kärsii.
Ohjattavuus: Hyvällä linjalla suoraan riistalle.
Paikallistamiskyky: 1: näkee pudotuksen, jonka noutaa varmasti.
2: näkee pudotukset. Ensimmäinen nouto suoraviivaisesti, toisessa noudossa pientä haparointia.
Riistan käsittely: Hyvä.
Muut ominaisuudet: Pysyy hyvin paikoillaan laukausten aikana.
Yleisvaikutelma: Tasaisella tyylillä työskentelevä koira, joka tekee hyvän ohjaustehtävän, selvittää hyväksytysti paikallistamistehtävät. Haun tehottomuus laskee selvästi palkintosijaa.

Ja Juha jännitti katsomossa niin, ettei saanut yhtään kuvaa otettua, vaikka pyysin... wink