Syksy on tullut ja sen myötä alkoivat koulut sekä metsästys. Eniten meidän aikaamme vie tällä hetkellä "keittiöremontti", joka on kasvattanut mittasuhteitaan. Ensin piti vain uusia keittiön kaapistot, sitten tehdä uusi seinä jajajajajajaja... Käytännössä siis koko keittiö/olohuone ja niihin liittyvä eteisen käytävä menee uusiksi, kuten myös ulkoeteinen. Viime viikolla tilattiin vielä takka, joka tulee marraskuussa. Hommia siis piisaa...

Piret testaa miten lattialämmitystasoite on kuivunut...Uutta laattaa tulossa keittiön alueelle. Toki nuo muovimatot eivät tule jäämään, vaan jossain vaiheessa koko olohuone+käytävä saa laatan.Elokuussa vietin viikon Tanskassa siskon kaverina astutusreissulla. Kokeissakin tuli käytyä, Piret pääsi kuin pääsikin mejä PM-kokeeseen, tosin viimeisenä koirana mutta kuitenkin. Samoin Piret lunasti paikkansa kultaisten rotumestaruudessa. Mitenkään täydellinen ei blondin mejäkausi ollut, pari kertaa sai pisteet 47, mutta ne oikeasti hyvät pisteet (48-50) jäivät tältä kaudelta uupumaan. Piretillä on viime vuodelta voittajaluokassa tulokset 48 ja 49 pistettä, joten miksi tyytyä vähempään... ;) Todellisuudessa pisteet eivät aina kaikkea kerro, sillä suoritusvarmuus kokeissa blondilla parani ja nyt se jaksaa keskittyä jäljen paremmin loppuun asti. Sillä on hieman ollut joilla jäljillä myös epäonnea, tapahtumat voisi oikeasti miettiä paremmin... Piret jäi PM-kokeessa sijalle 5., mutta emänsä Mette jäljesti mainiosti toiselle sijalle!! :) Ei taida monesti olla ollut äiti-tytär paria samassa PM:ssä?? Mette jäljesti itsensä myös GR:n rotumestariksi. :)

Inarilla oli melkoinen elokuu, se ainakin pystyy melko lennosta vaihtamaan lajia (kuten kuuluukin)!
5.8. Ransilasta MEJÄ AVO1, 11.8. Rovaniemeltä NOME-B ALO2, 19.8. Pyhäjoen Palosaaresta MEJÄ AVO1 ja 26.8. Kuortaneelta NOME-B ALO2. Pienestä jäi nomessa ykköset kiinni (kuten alempaa arvosteluista voi lukea), mutta Kuortaneen kakkoseen olen tyytyväinen, sillä oli juuri silloin viikon Tanskassa ja palasin takaisin lauantaina, joten sunnuntain kokeeseen startattiin ilman treeniä viikon poissaolon jälkeen. Mejästä tuli nuo kaksi AVO1-tulosta ja voittajamallin jälkeä ollaan jo pari kertaa treenattu. Treenien perusteella voi hyvillä mielin lähteä ensi kesänä korkkaamaan voittajaluokkaa!! Sukuunsa on Inari tullut, kovin tätinsä Nooran tyylillä menee. Aika näyttää saavuttaako saman kuin tätinsä. Juhalla mejä menee (toivottavati ainakin) ensi kesänä aiemmista kesistä poikkeavasti, "sininen kortti" on nimittäin piirongin laatikossa odottamassa! :D

Metsällä ollaan toki käyty myös, saalista ei ole mitenkään ruhtinaallisesti tullut, mutta jotain kuitenkin. Kanalintuja näyttää meidän alueella olevan saman verran kuin aiemminkin eli niitä on näkynyt ihan hyvin, sen sijaan sorsat ovat kadonneet jonnekin? Meren rannassa iltalennolla ei ole välttämättä nähty ainoatakaan sorsaa!! Ihmetyttää kyllä hieman.

Muutama kuva viime viikkoiselta kanalinnustusreissulta, jolta tulikin sitten saaliiksi telkkä. Suolammelle oli joltain muulta metsästäjältä jäänyt haavakoksi telkkä, joka ei päässyt lentoon, mutta sukeltajana pystyi kyllä varsin hyvin piilottelemaan. Pienen odottamisen ja sorsan jallittamisen jälkeen, pääsi Inari uimaan haavakon talteen. Jos tuolla joku on sorsaa ampunut ilman koiraa, niin MURRR sanon minä! Ei mitään mahdollisuutta saada ihmisen sukeltajalajiketta ilman koiraa talteen!

Erki on ollut aikas hyvässä kunnossa tänä kesänä, varmasti kelit olivat Erkille sopivia, kun ei kovia hellepäiviä monia ollut... Erki sai kunnon pelastusliivit, joilla kelpaa uida! Muuten meidän veteraanista on tullut aivan ihana höpöilijä, kerjää kuin hullu ja haluaa nukkua joka yö vieressä... :D Tytöt pitää kurissa edelleen (ei ne kyllä Erki asemaa olekaan yrittäneet horjuttaa, kukas nyt idoliaan) ja aivan intopiukalla lähtee metsästysreissuille edelleen. Ei se ikä ainakaan innossa näy!! Kipulääkettä tai mitään muutakaan lääkitystä ei vielä tarvitse, sehän se melko hyvä mittari fyysisestä kunnosta on. Erkin jälkeläiset ovat keränneet hienoja tuloksia tänä kesänä! Kokoan koosteen niistä, kun kausi oikeasti on ohi.

Erki lepotauolla pitkospuilla.Tytöillä on vähän eri käsitys lepotauon vietosta (ja oltiin kävelty jo parisen tuntia)...


Inari sai haettua telkän.


Loppuun vielä tyttöjen puuttuvat arvostelut. :D

Siikalatva 5.8.12 Inari AVO1/46p. tuomarina Kaarina Pirilä

"Inari ohjataan jäljelle. Inari etenee rauhallista vautia jälkikaavion mukaisesti. Ensimmäisellä kulmalla vain pieni tarkistuspisto. Toinen kulma jäljen mukaisesti. Tullaan kaadolle, jonka Inari ohittaa mättäiden väärältä puolelta ja aiheuttaa tuomarille ylimääräisiä sydämenlyöntejä... Mutta palaa kuin palaakin kaadolle hetken mietittyään. Hyvä jälkikoira, hyvä yhteistyö tällä jälkiparilla."

Piret VOI1/44p. tuomarina Kari Hyytiäinen

*arvostelu lisätään myöhemmin* Enää tämä arvotelu hukassa... :D

Rovaniemi 11.8.12 Inari NOME-B ALO2. tuomarina Harri Siven

Haku: Rauhallisella tyylillä mutta melko tehokkaasti työskentelevä koira, joka on itsenäinen työskentelijä ja joka liikkuu laajalti.
Ohjattavuus: Koira saadaan etenemään melko mukavasti haluttuun suuntaan ja riista saadaan talteen.
Paikallistamiskyky: Koira ei seuraa ensimmäistä heittoa, toisen näkee hyvän. Toisen noutaa hyvin, ensimmäistä ei luonnollisestikaan pysty markkeerauksena saamaan ylös.
Riistan käsittely: Pudottaa osan luovutuksista, muutoin käsittelee riistaa hyvin ottein.
Muut ominaisuudet: Pysyy hyvin paikallaan laukausten aikana.
Yleisvaikutelma: Muutoin mukavasti tehtäviä suorittava koira, osittainen epäonnistuminen markkeeraustehtävässä vaikuttaa koiran palkintosijaan.

Palosaari, Pyhäjoki 19.8.12 Golden Ringin Mejämestaruuskoe.
Inari AVO1/47p. -> siirtyy VOI-luokkan. tuomarina Mikko Taipaleenmäki


"Lähtö ohjattu ja rauhoitettu. Lähtömakaus tutkitaan hyvin. Koira jäljestää ensimmäisen osuuden jälkitarkasti ja hyvävauhtisesti. Makaus merkataan hyvin, kulma tarkasti. Toisen osuuden alussa tarkistuslenkkejä ja jäljestystä ilmavainulla jäljen sivussa, mutta osuuden loppupuolella tarkentuu. Makaus merkataan hyvin. Kulma tarkasti, mutta palaa tarkistamaan kulmaa, mutta jatkaa kolmannelle osuudelle, joka jälkitarkasti kaadolle, joka nuuhkitaan ja jäädään paikoileen. Erittäin hyvä suoritus jälkiparilta."


Piret VOI1/44p. GR:n mestaruuden 6. sija. tuomarina Jukka Välitalo

"Esitutkitulla tavalla hyvin alkumakuun jälkeen alkaa maa- sekä ilmavainuinen sopivavauhtinen jäljestys. Ensimmäisellä osuudella vieressä ollut tie hieman veti puoleensa. Kehoituksella palasi takaisin. Samoin katkolta lenkitti itsensä tielle mistä taas kehoituksella palasi töihin selvittäen katkon. 2:nen ja 3:s kulma pienen pienellä kaarroksella. Makuut merkkaa kaikki tosi hyvin. Kaadolle suoraan, mikä noudetaan. Hieno suoritus nuorelta koiralta. "


Kuortane 26.8.12 Inari NOME-B ALO2. tuomarina Timo Väisänen

Haku: Osio 1: Heti lähetykse jälkeen törmää riistaan, jonka noutaa*** Osio 2: Tutkii itsenäisesti sopivalla vauhdilla koko alueen. Löytää kaikki riistat.
Ohjattavuus: Lähtee osoitettuun suuntaan, mutta sen jälkeen ei pidä ohjaajaan yhteyttä eikä kuuntele ohjausta. Kolmannella lähetyksellä saa riistan ylös.
Paikallistamiskyky: Esittää varmat, suoraviivaiset noudot molemmissa tehtävissä.
Riistan käsittely: Hyvät otteet, ripeät palautukset. Huolimaton muutamissa luovutuksissa. (ohjaajalle sanottiin, että ohjaaja on hidas...)
Muut ominaisuudet:
Yleisvaikutelma: Hyvän kapasiteetin omaava innokas koira, joka selvittää kokeen muut tehtävät erinomaisesti, mutta puutteet ohjattavuudessa vaikuttavat palkintosijaa.

***= Ennen Inaria startannut koira oli pelleillyt riistojen kanssa ja vienyt sekä jättänyt yhden maa-alueen riistan kaislikkoon, toimitsija ei tätä löytänyt, mutta Inari löysi.


Pyhäntä 2.9.12 PM-MEJÄ Piret VOI2/36p. tuomarina Kari Muje

"Piret lähtee ohjatusti merkaten maavainuiseen jäljestykseen. 1.osuus tarkasti, katko hyvin 2 rengastuksella. 2.osuudella 2 reilua riistatarkistusta, samoin 3.osuuden alussa, ja siinä välissä kulma tarkasti. 3.osuudella tovi tuulen alla reilusti jäljen sivussa. 3.kulmalta riistajälki vie Piretin hukkaan. Palautus ja loppu kaadolle asti tarkasti. Piret merkkaa kaikki makaukset, mutta 2. ja 3.lla hiukan liian nopeasti. Kaato haltuun noutaen. Hyvä suoritus."