Kajaanissä pyörähdettiin lauantaina perinteisessä tamminäyttelyssä. Piret oli ilmoitettu jo aiemmin, mutta viimeisenä ilmopäivänä päätin ilmoittaa Inarinkin Piretin henkiseksi tueksi. Piret ei nimittäin viime vuonna tykännyt tuosta palloiluhallista ollenkaan. Pitkä päivä tuli, mutta kivaa oli. Inari on kovin laiha rimpula vielä, sen arvostelusta Inarin kyllä hyvin tunnistaa. Saipa meidän mustakin hyvää kokemusta ja tyttö esiintyi oikein hienosti. Tällä kertaa juostiinkin niinkuin pitää, eikä laukalla kuten Tampereella... Piretin arvostelua en kyllä allekirjoita noiden raajojen osalta, mutta makuja on niin monenlaisia..
Molempia tyttöjä täytyy kyllä kehaista siitä, että niiden kanssa on äärimmäisen helppoa liikkua kaikkialla! Kumpikaan ei ole erityisen kiinnostunut muista koirista ja väkijoukossa ne seuraa jonossa minun takanani. Nyt onkin harmittavan pitkä tauko, ettei ole näyttelyitä oikein missään. Kerrankin kun olisi aikaa käydä!

Nometreenitkin on aloitettu parin kuukauden perinteisen tauon jälkeen ja niitä jatketaan sään (ja valon) salliessa parisen kertaa viikossa.

Tyttöjen arvostelut Kajaanin KV-näyttelystä:

Inari NUO-EH, tuomari Joakim Ohlsson.
"Välformat huvud. Ngt kort nosparti. Utmärkt hals. Dåligt förbröst. Kunde ha bättre formad och utvecklad bröstkorg. Utmärkta ben och tassar. Rör sig med bra steg. Kort päls."

Piret KÄY-EH, tuomari Pia Itkonen.
"Erittäin hyvän tyyppinen narttu, joka antaa itsestään tänään hieman matalaraajaisen vaikutelman. Feminiininen pää. Hyvä kaula, ylälinja ja häntä. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä eturinta, hyvin kaareutuneet kylkiluut. Rintalasta saisi olla pidempi. Hyvä sivuliike, löysyyttä kyynärpäissä. Iloinen esiintyjä. Hyvä karvanlaatu."

 

Lopuksi pari talvista kuvaa Ruoveden reissulta 2.1.2012.

Santtu opettelee lumilautailemaan.

 

Piret seuraa silmä tarkkana, miten käy..

 

Erki ja uusi panta.