Piret osallistui eilen Juhan ohjaamana ekaan voittajaluokan mejäkokeeseensa täällä Raahessa. Koe järjestettiin iltakokeena ja melko perinteisesti Olkijoen maastoissa. Keli sinänsä suosi koiria, sillä sää oli pilvinen ja viimeisten koirien kohdalla ripotteli vettäkin. Piret sai heti tuomarinsa ensimmäisen jäljen, joka sopi meille paremmin kuin hyvin. Makaukset menivät kuin elokuvissa heti alkumakauksesta alkaen, mutta muuten suoritukseen jäi parannettavaa jonkin verran, vaikka pisteet sinänsä olivatkin hienot. Tuloksena siis VOI1/49p. ja kokeen paras koira. Piret sai myös meidän itsemme lahjoittaman NOORAN METSON, joka kiertää 10 vuotta RKK:n kokeissa meidän superhienon pikkumustan muistona.
 

Kesän toiveet mejän osalta on siis jo pulkassa, vaikkei kesä ole kunnolla vielä edes alkanut! Meillä oli toiveena saada Piretille toinen AVO1 ja voittajaluokasta tulos. Mejätreenit ovat menneet blondin kanssa täysin suunnitelmien mukaan ja kehitys on ollut koko ajan nousujohteista, mikä kielii siitä, että treenejä on vaikeutettu sopivalla aikataululla. Ei liian hitaasti, eikä nopeasti koiran tasoa ajatellen. Kokemustahan tuo vielä tarvitsee ja paljon, mutta sitä ei saa kuin treenaamalla ja käymällä kokeissa, mutta erityisesti treeneissä. Mejän osalta pitänee ilmeisesti Piret pariin kokeeseen vielä ilmoittaa tällekin kesälle (seuraava on jo tiedossa), mutta seuraavaksi on blondilla kuitenkin taipparit edessä.
 

27.5.2011 Raahe MEJÄ VOI1/49. & Nooran Metso kokeen parhaalle koiralle. Tuomari Mikko Taipaleenmäki

"Lähtö rauhoitettu. Alkumakaus merkataan hyvin. Koira jäljestää kaikki osuudet jälkitarkasti erinomaisella vauhdilla. Kolmannella osuudella kaksi hyvin pientä tarkistuslenkkiä. Katkokulma vaivatta ensimmäisellä rengastuslenkillä, josta veretyksen alkuun. Toinen kulma tarkasti, kolmas kulma pienellä oikaisulla. Makaukset merkataan kaikki erittäin hyvin. Kaato nuuhkitaan ja noudetaan. Hyvä suoritus koiralta ja ohjaajalta."


Piret keskiviikkona kenraalijäljellä, menossa katkokulman selvitys.

 

NOORAN METSO