Sunnuntaina oli vetämieni "nometoko"-treenien vuoro. Aiemmin mulla ei ole ollut omaa koiraa mukana, mutta nyt otin Piretin mukaan. (ja miksipä en ottaisi kun tätä hommaa teen ihan vapaaehtoisesti, enkä edes minkään firman (yhdistyksen) piikkiin) Ja tarpeeseen tuli! Piretin kokemukset yhteistreeneistä rajoittuvat täysin viime kesän SNJ:n kesäleirille ja olihan se ihmeissään. Etenkin, jos joku toinen joutui komentamaan koiraansa tiukemmin, veti Piret korvat luimuun "mitä siellä oikein huudetaan?", Piret kun on niin kuin Noora aikanaan, huutamisesta ei ole mitään hyötyä. Tosin, mun mielestäni siitä ei yleensä ole minkään koiran kanssa... Itse tehtävät tyttö teki ihan hyvin (markkeerauksia ja eteenlähetystä), myös pienimuotoisen parityön. Mutta kokemusta tuo meidän herkkis muiden kanssa treenaamisesta tarvitsee!

Ennen yhteistreenejä Inari pääsi tekemään muistitehtäviä ja hieman ohjaustakin. Tämän treenin suurin anti oli kuitenkin keskelle treeniä ilmestynyt hiihtäjä! Hiihtäjälle Inari ensin haukkui mörköhaukkuaan, mutta päästessään haistelemaa nasettui ja kun muutaman sanan vaihdoin hiihtäjän kanssa, Inari istui selkä meihin päin ja möllötti -niin tyypillistä Inkkua!

Alkuviikosta treenasin yksinäni molempien tyttöjen kanssa. Eteenlähetystä motivoituna (se kun oikeasti vaatii niitä toistoja!), sekä uudelleen linjalle lähtemistä eli taakselähetystä. Piretille ehdinkin sitä jo opettaa hieman kesällä ja erinomaisesti oli asia blondin mielessä. Inarille aloitettiin ihan alusta ja hieman funtsimista (Inarin suunnalta) se aluksi vaatikin. Hyvin Inarikin kuitenkin myös taakse lähti. Piret ei tarvitse useaa toistoa, kun asia jää sen mieleen, mutta Inari on pitkästi kuten Erki; toistoja tarvitaan enemmän. Toivottavasti ne myös jäävät oppimisen jälkeen muistiin yhtä erinomaisesti kuin Erkillekin!

Erkikin treenasi viikolla uuden treenipaikan katsastuksen yhteydessä. Voi miten iloinen, ylpeä ja onnellinen olen koirasta, jolle olen joskus jaksanut asioita opettaa ja tarpeeksi niitä jauhaa! Sieltä ne vaan kaikki palikat löytyvät erittäin pitkän tauon jälkeenkin! Erki teki todella hienoja sokko-ohjauksia, pysähtyi pilliin kuin unelma ja vaikea muistimarkkeeraus syvään lumihankeen löytyi kuin vettä vaan. Erki is the best!