Aika menee taas niin, ettei huomaakaan!
Viikonloppuna lähdemme lomalle ja ensimmäinen viikko vietetään SNJ:n kesäleirillä, joka tänä vuonna on Tammelassa. Juha kouluttaa siellä mejää, ja itse olen ilmoittanut Erkin aamuiksi nomekoulutuksiin ja Piretin iltapäiviksi taippari-koulutuksiin. Taisi molemmille tulla laitettua myös yksi päivä tokokoulutukseenkin. Leirin jälkeen suunnataan (yllätys..) Ruoveden mökille.

Piret kävi loppuun OSN:n tokokurssin, joka sujui likalta hyvin. Tulipa huomattua, että Piret on perusasennossa kovin edessä ja seuraakin varsin edessä. Tuntuvat Erkin jälkeen nämä pikkulikat (Noora, Piret) olevan kovin kaukana, jos eivät ole vähän edessä...  Noh, ohjaajalle opettelemista!
Piret on myös harjoitellu nomejuttuja, enimmäkseen ohjausta (suoraa linjaa, uudelleen linjalle lähtemistä ja pillipysäytystä). Tehtiinpä kerran taipparihakuruutukin variksilla, se sujui oikein hyvin ja nopeasti. Nyt on opiskeltu uimista ja osaahan tuo uida.
 

Piret palauttaa varista hakuruudusta.

 

Ja damia merestä.Pikku Inari on opetellut talon tapojen lisäksi kontaktia ja paikallaoloa. Luoksetulo sillä olikin heti jo vahva, kun kasvattajan luona oli oppinut pillille. Inari on myös ihan hieman noutanut damia ja onpa tuolle riistaakin näytetty. Inari on varsin topakan oloinen tyttö, joten luulen se kouluttamisesta tulevan haastavampaa, kuin Piretin kanssa...

Inari Riikan ottamassa kuvassa.Erki on aloittanut varovaisesti nometreenit, eilen teki ekan vesiohjauksenkin. Erkin keuhkot näyttivät kesäkuun alussa kuvissa samanlaisilta kuin alkuvuodesta, katsotaan sitten palautuuko tuo sen hengitys joskus, vai jääkö Erkille läähättämistä ja yskimistä nopean juoksemisen jälkeen. Sinänsä nuo eivät Erkin arkielämää haittaa ja treenatakin voi -maltilla! Samalla peilattiin Erkin silmät terveiksi.

Juhannusviikonlopun Juha päivysti eli olimme kotosalla. Kun ilmat osoittautuivat suotuisiksi, käytiin joka päivä jossain rannalla mutka (merellä, montulla).
 

Santtu loikkaa veteen!

 

Erki ja Piret noutopuuhissa.


 

 

Erkikin innostui mukaan tyttöjen leikkiin.

 

Meidän koirat ovat aina niin fiksunnäköisiä....
Inari ja Piret juoksentelemassa merenrannalla Raunon ja Tarmon kanssa.