Maanantaina oli Piretin toinen tokokerta, aiheina tällä kertaa kontakti, "saa ottaa" eli makupalan ottoa luvan kanssa ja paljon erilaisia ohitusharjoituksia. Ohitusharjoitukset menivät hyvin, vaikkei Piret ole tainnut vielä noin pitkään remmissä kävellä yhtäsoittoa. :) Yksi uros kurssilla oli vähän ärhäkkä ja helposti murisi, jos sen ohjaaja meni koiransa kanssa yhtään liian läheltä toista koirakkoa. Sitä Piret ihmetteli kovin, se ei selvästikään ymmärtänyt, mikä sitä koiraa oikein vaivaa? Tuo alo-ryhmä on Piretille sopiva, vaikka suurin osa koirista onkin sitä vanhempia. Se rauhottuu nopeasti kentälle menon jälkeen, kun on ensin saanut hetken istua ja katsella muita koiria. Kurssilla on kivasti eri rotuja perhoskoirasta tanskandoggiin asti.

Eilen tein Piretille ensimmäistä kertaa pienen nometreenin ulkona, ihan tässä meidän tontilla kun täällä lääniä riittää ( hehtaari). Ensin muutama muistitehtävä yhdellä damilla, sitten kahdella damilla samoihin paikkoihin. Yllättävän nopeasti Piret älysi lähteä myös toista muistidamia hakemaan. Lopuksi tein pienen hakuruudun dameilla, jossa myös Piret tajusi yllättävän helposti lähteä uudelleen hakualueelle. Hieman tuo työskentelee maavainuisesti, mutta eiköhän se ilmavainunkin löydy käyttöön kokemuksen myötä. :) Piret on aiemmin tehnyt "hakua" vain sisällä ja siitäkin on jo aikaa. Muutenkaan ei olla tähän mennessä noutojuttuja tehty kuin pari yksittäistä noutoa ulkona damilla sekä variksella (riistalle Piret on hyvin perso). Piret on nopea ylösottaja ja se palauttaa reippaasti ja mielellään ohjaajalle. Ja niin sen minun mielestäni tässä iässä (5kk) automaattisesti pitäisikin, jos yhteistyötä on kehitetty edes suurinpiirtein oikein tähän mennessä! Piret nimittäin palauttaa nykyisin pipot, hanskat ja lelut myös Santulle kehuja odottaen. :)
Piretiä on tarkoitus opettaa samaan tyyliin, kuin Nooran kanssa tehtiin, positiivisesti ja iloisesti ,kuitenkin virheisiin heti puuttuen. Tosin malttiin ja yleiseen tottelevaisuuteen tämän koiran kanssa kiinnitetään jatkossakin enemmän huomiota, niinkuin tähänkin asti. Mainio pakkaushan tuo Piret  tuntuu olevan! :)