Viime perjantaina Kari kävi siskonsa Paulan kanssa hakemassa papparaisen kotiin. Hyvin oli automatka mennyt ja sen loppupuolella (Noormarkussa) Migo tiesi jo varmaksi minne oli menossa!

Migo koekäytti Erkin haalarit, eikä ollut moksiskaan! (kuten Erki itse on...)

 


 

Erkin vointi on ennallaan, tässä ajassa ei ole mitään muutosta tilassa tapahtunut. Liikkumista vaikeutti taas viime viikolla kovat pakkaset ja viima, meillä meni useita päiviä ettei voitu Erkin kanssa käydä lainkaan kävelyllä. :( Kyllä tämä kuntoutuminen tulee viemään pitkään, tiedä sitten millaiseen aerobiseen kuntoon se enää on edes mahdollista saada?

Ai niin, Erki oli todennäköisesti viimeisessään Vuoden Labradori-kilpailussa (v.2009) jälleen sijalla 2 ja edelleen paras uros. Vuoden Labradori katsotaan metsästyskoe- ja näyttelytulosten perusteella.

Erki eilen ulkona.

 

Viime tiistaina voitiin vihdoinkin hakea uusi ipana kotiin, ikää oli mittariin kertynyt pari päivää päälle 10 viikkoa kun odotteli kasvattajalla Erkin tervehtymistä (sai ennen tuloaan kennelyskä sumutteen sieraimeen + varoaika). Kyseessä on siis kultainennoutaja narttu Merinque's Wildberry eli PIRET. Piret on syntynyt 14.11.2009 ja tuli yhteisomistajuuteen kasvattajan kanssa (kennel Merinques, Erika Jylhä-Pekkala).
Piret on sellainen meidän perheen terapiapentu, mikä ei koiraa itseään tietenkään millään lailla huononna! Päätös Piretistä me tehtiin tuossa joulunpyhien aikaan nopeasti mutta harkiten, elämä tuntui silloin kaikista mustimmalta (jatkuva pelko Erkin menehtymisestä). Tiesin, että Erika etsi vielä sijoitustytölle sopivaa kotia ja että pennun valintaan oli vielä mahdollisuus vaikuttaa. Tjaa, oikeastaan asiahan meni niin, että minä päätin, että tämä tulee  ja sen jälkeen Juhaa EI tarvinnut asiaan suostutella... ;)

Piret 6 viikkoa

copyright Merinque's



Pentuahan me ollaan katseltu jo pitkään aiemminkin ja sellainen olisi jokatapauksessa tänä vuonna saapunut. Mulle ei ole noutajarodulla niin merkitystä, kunhan koira on tietyntyyppinen (näyttelylinjainen ja riistaviettinen), Juhan "ehdot" olivat sellaiset, että noutaja sen pitää olla ja käyttölinjaista ei tule.  :) Käyttistä meille onkin vaikea kuvitella, nomepuolella kun ei kuuta taivaalta tavoitella ja meillä kuitenkin on nämä kaksi hyvää näyttelylinjaista labbista ollut, jotka nomessakin melko pitkälle menivät (2 x AVO 1 & VOI 1) ja metsästyksessä toimivat. Ei me saataisi käyttölinjaisesta mitään enempää, mitä meillä ei jo olisi ollut!

Piretin emän suku on mulle ja Juhalle entuudestaan tuttua, asuuhan kasvattaja vain 7km päässä meiltä, tämän saman Kastellintien varressa. Emänemä Maija on käynyt samoissa nometreeneissä ja olen sen nomekokeessakin (ja tietysti paljon  muuallakin) nähnyt. Emä Mette sekä täti Sini, olivat mun taipparikurssilla 2006 sellaisina alle vuoden ikäisinä naperoina. Syksyllä viimeksi Juha oli oppaana Metten JVA-jäljellä. Piretin oma sivu, josta näkyy mm. sen sukutaulu, löytyy täältä.

Kutsumanimistä sen verran, että nimi Erki oli odottamassa Erkiä useamman vuoden ja tulee tietysti virolaisen kymmenottelija Erki Noolin mukaan. jatkona eesti-linjalle Piret on virolainen naisennimi ja on jäänyt mulle jo joskus aiemmin mieleen kivana nimenä kun olen lukenut Enni Mustosen "Kukkia Piretille"-kirjan. (Noorallahan oli jo nimi kun se 1,5-vuotiaana meille saapui.)

 

Piret tutustuu taviin.

 

 

Erkin kanssa ulkona eilen.

 

Yritystä viedä Erkiltä luu, ei onnistunut...