Herkkyysviljely ei tuonut meille mitään sellaista tietoa, mitä ei olisi jo tiedetty, niinpä Erki keuhkot kuvattiin tänään illalla jälleen kerran. Ne olivat nyt maallikonkin silmin vertailtuna Erkin edellisiin kuviin selvästi puhtaammat! Vihdoinkin! Edellisessä kuvissa näkynyt "rihmasto" ja sellaiset vaaleat donitsin malliset rinkulat keuhkojen takaosassa olivat hävinneet. Edelleen muutosta on keuhkojen yläosassa, tarkemmin sanottuna siinä, missä keuhkot haarautuvat. Mutta, Synulox on siis purrut ja lääkitystä ei muuteta koska se ei tämän hetkisten tietojen valossa ole järkevää.  Lääkitys joka mahdollisesti vaikuttaisi syvemmälle keuhkoihin, puree erittäin huonosti tähän streptococcus equi zooepidemicus-bakteeriin. On siis mahdollista, että keuhkoissa on joku toinenkin bakteeri mutta se ei ole oletettavaa. Mahdollista muttei todennäköistä. Erki sai mukaan 100tbl Synuloxia (6tbl/pvä) ja seuraava kontrolli on 18.1.09

Erkin yleisestä tilanteesta sen verran, että se Joulun tienoilla kuorsasi todella paljon nukkuessaan etenkin selällään (normaalisti ei kuorsaa), nyt emme ole sen muutamaan päivään kuulleet nukkuessa kuorsaavan. Myös yskiminen innostumisen / ulkona käynnin yhteydessä on vähentynyt, tosin viikonlopun kovilla pakkasilla (-27) se muutaman kerran yskäisi sisälle tullessaan. Muuten se ei käytännössä ole yskinyt lainkaan. Hevosia ilmeisesti pidetään karanteenissa 10-20 päivää oireiden loppumisen jälkeen, joten siitä saamme jotain osviittaa Erkinkin suhteen. Tietoa kun bakteerista koirien suhteen on edelleenkin niukasti saatavilla ja Suomesta tietoa ei oikeastaan edes ole.  Tosin nuo seuraavat kuvat tietysti sitten taas paljon kertoo ja ratkaisee!

Helvetillinen ja sitkeä bakteeri tämä on, mutta melko sitkeältä se tuo Erkikin vaikuttaa!!
Kukaanhan ei tiedä millaiset Erkin keuhkot tulevat olemaan, ja pystyykö se koskaan enää mitään juuri tekemään, mutta meille sillä ei näiden karseiden viikkojen ja tapahtumien jälkeen ole mitään merkitystä  vaikka Erki jäisikin rakkaaksi oloneuvokseksi! Erki on meille aina uniikki omalla tavallaan.