Migo on täysin terve ja sai luvan lähteä kotiin! Koska Jawalla on parhaillaan juoksut, sovittiin alustavasti, että Kari tulee hakemaan sen 29.1. paikkeilla.

Erkin tilanne on myös hyvä! Sillä on kaikissa keuhkokuvissa näkynyt kolme valkoista palloa, jotka ovat kokoajan pysyneet samoissa kohdissa (verisuonten haarautumien kohdilla). Nämä ovat todennäköisesti aivan normaali ilmiö ja sellaisia joita Erkillä siis on normaalistikin, "pallukat" liittyvät siis sydämen ja keuhkojen verisuonistoon. Mutta, Erkin eläinlääkäri näyttää kuvat varulta Akuutin sydänasiohin perehtyneelle kollegalle. Tässä vaiheessa on kuitenkin parempi vara kuin vahinko... Erkin sydän on siis kuvissa täysin normaali!
Antibiootit lopetettiin. Jos oireet (yskiminen & kuorsaaminen) eivät kolmen päivän sisällä palaa, Erkin voi katsoa terveeksi. Torstaina meillä on puhelinaika ja tosiaan, jos takapakkia ei tule, niin viimeinen kontrolli on noin 6 viikon päästä. Silloin myös mietitään onko tarvetta kortisonipiikille ja Erkille annetaan kennelyskärokotus. Katsotaan nyt, miten tuo Erki reagoi siihen kun antibiootti on poissa.

Varovaisesti pitää alkaa Erkiä nyt liikuttamaan remmissä, pieniä pätkiä useamman kerran päivässä. Tarkkana on oltava, etenkin kun on talviaika ja voi olla paljonkin pakkasta. Ja tarkkana muutenkin, ettei Erkille tulisi mitään jälkitauteja. Ja sen keuhkot saavat aikaa toipua. Kevät varmaankin näyttää sitten sen, millainen kapasiteetti keuhkoihin palaa? Jääkö arpikudosta ja kuinka paljon? Sinänsä sillä ei meille ole nyt tällä hetkellä kaiken tämän menneen jälkeen merkitystä, vaikkei Erkin keuhkot ennalleen palaisikaan, eiköhän tuo kuitenkin pysty mielensä virkistykseksi jotain tekemään.
Jos Erki on oireeton, sen kanssa voi olla tekemisissä muiden koirien kanssa. Minnekään julkisille paikoille me ei sitä toki lähdetä nyt viemään, ihan sen itsensä takia (ettei VAAN saa mitään lentsua mistään), mutta tuttujen koirien kanssa voidaan olla tapaamisissa.