Valitettavasti Erkin tilanne ei ole mennyt parempaan vaan keuhkot ovat samassa tilassa kuin viikko sitten. Ilmeisesti Erkillä on nyt krooninen keuhkoputken tulehdus ja me saimme pariksi päiväksi edelleen Synuloxia mukaan eläinlääkäriasemalta, kunnes jatkohoitosuunnitelma selviää. Sinänsä Erkin tilanne kuitenkin on vakaa, se on onneksi rauhallinen koira joka ei kotioloissa riehu.

Eläinlääkäri soittaa huomenna Eviraan, josko Nooran avauksesta olisi jo saatavilla tietoa avuksi Erkin hoitoon. (meidän tietojemme mukaan Noora on avattu 16.12., mutta toki näytteiden viljelyssä aikansa menee). Eläinlääkäri myös konsultoi toisia eläinlääkäreitä, jotka ovat perehtyneet enemmän näihin asioihin. Ilmeisesti Erkiltä tullaan kuitenkin ottamaan jonkinlainen näyte nielusta (kas, kun en k.o. toimenpiteen hienoa nimeä enää muista), mutta sitä ei tee kukaan Akuutissa eikä ymmärtääkseni kai Oulussakaan (Tästä tosin en ole varma.) Eläinlääkäri soittelee myös meille huomenna lisää informaatiota. Nämä pari päivää Erki siis syö Synuloxia entiseen malliin, kunnes tiedetään, vaihdetaanko antibioottia, lähdetäänkö näytteenottoon ja mitä? No, huomenna olemme kai vähän viisaampia. Migo sen sijaan lopettaa antibioottien syömisen tämän päivän jälkeen, nappien alassurvominen onkin viimeaikoina ollut melkoinen operaatio.. pappa pystyy sylkemään pillerit ihan helposti suustaan ulos vielä muutaman minuutinkin jälkeen..

Ikävä kyllä tästä näyttää tulevan varsin pitkä prosessi (olisin jo kovasti toivonut, että helpottaa!), mutta jospa tuo Erki vielä kuntoon saadaan!

Alla pari kuvaa Erkistä röntgenissä, Erkiähän ei röntgenkuviin rauhoiteta millään tavalla, vaan Juha tai minä pitää sen aloillaan ja rauhallisena kuvien oton ajan.

 

Erki kaukalossa.