Tiistaina ajelin Oulun seudulle, jonne olimme sopineet treenit Teijan sekä Erkin ja Oprin Pablo-pojan omistajan kanssa. Mukaan liittyi myös Riitta ja Sara. Nähtiinhän me myös Riitan uusi tomera Tuuli-pentu, joka ei niinkään treenannut vaan keskittyi hyökkäilemään Erkin kaulaa kohti... Hassun näköistä kun pieni ja pippurinen Tuuli yritti vauhdilla hyppiä Erkin kaulanahkoihin roikkumaan ja Erki vain nosti päätään ylemmäs ja jatkoi matkaa.
Erkiä on hyvä aikuisena uroksena näyttää noille pikkupenskoille, kun se ei niistä ihmeemmin välitä, mutta toisaalta antaa niiden repiä ja roikkua mitään sanomatta.

Meillä oli riistaa käytössä runsaanlaisesti (lokki, kani, tavi, telkkä, varis, harakka),  joten teimme kaikki tehtävät riistoilla. Ensin Pablolle ja Saralle alokasluokan tyyliin haku, vesiohjaus ja markkeeraus. Pablolle tuli hausta turhan helppo kun olen viimeksi nähnyt sen työskentelyä vuosi sitten pentuterffeillä. Pablo hakee hyvin Erkimäisesti ja on nopea. Myös Pablon markkeeraus sekä vesiohjaus meni hyvin, vaikkei se veteen olekaan linjaa aiemmin tehnyt. Oli oikein mukavaa nähdä Pabloa, joka on hyvässä vaiheessa kohti alokasluokkaa, toki tarvitsee eri osa-aluella lisää treeniä ja kokemusta.

Erki ja Opri tekivät parityötä, Oprin aloittaessa markkeerauksella, jonka jälkeen Erkille ja Oprille ohjaukset ja vielä Erkille markkeeraus. Sitten siirryttiin hakuun, jossa molemmille oli 6 riistaa (no, löysipä Opri hausta yhden valkoisen daminkin toisen treenaajan jäljiltä...). Kuusi riistaa oli puhtaasti kaislikossa ja kuusi maa-alueella.
Erki ei ole päässyt treeneissä tekemään parityötä tänä kesänä juuri lainkaan, joka sitten näkyy kokeissa. Se kävi hiilenä nytkin treenien alussa, mutta kun pääsin sitä kunnolla komentamaan, se oli haussa jo varsin rauhallinen. Ja pystyi sen myötä keskittymään kunnolla hakutehtävään. Mun laskujeni mukaan, Erki toi lopulta hausta 7 riistaa ja Opri 5 sekä sen damin. Kerrassaan hyvä koemainen treeni riistalla!

 
Uusi mukava terveystuloskin on tullut; Vilijonkan Alpakka eli Meeri AA & 00, silmät tässä pentueessa on jo aiemmin kaikilta katsottu terveiksi.