Ennen kuin laitan viime aikojen treeneistä, onnittelen lauantaina hienosti taipparit läpäisseitä Erkin jälkeläisiä Hilmaa ja Mauria! Virallisesti Vilijonkan Amalia ja Alvari. Myös kolmas sisaruskatraasta oli suorittanut vesityön ja hakuruudun hienosti, mutta harmillisesti se pupu jäi metsään.. Tsemppiä Kaisalle ja Aidalle seuraaviin taippareihin, kyllä se pupukin sieltä löytyy!!! Nauru

Mauri & Hilma ja kunniakirjat:
taipparit.jpg

 

Noora ajoi viime viikolla kaksi verijälkeä, ensimmäisen torstaina ja se oli n.700metriä pitkä ja suurimmaksi osaksi hyvin märkää. Noora selvitti märät osuudet todella hyvin ja itsenäisesti, jopa "kaislikon" jossa viime vuonna oli hankaluuksia. Vasemmalle ollut katko teetti paljon työtä, Noora on ns.oikeatassuinen ja lähtee helposti pyörittämään oikealle. Kokonaisuutena hyvä suoritus, mutta kävin kuitenkin samana iltana vetämässä sille uuden jäljen.
Perjantain verijälki kulki kolme ensimmäistä suoraa vanhalla hakkuuaukealla, joka oli kokonaan laossa olevaa viimevuotista heinää ja hyvin, hyvin kuiva jälki. Viimeinen suora metsässä, jossa oli paikotellen tuoretta hakkuuta. Keli oli todella kuuma, ilma suorastaan väreili jäljellä. Tämä jälki menikin sitten just niinkuin Noora vain osaa! Noin 30 metriä alusta, se kääntyi ja katsoi Juhaa. Tämä on Nooralle tyypillinen tapa ja varma merkki Juhalle siitä, että nyt menee hyvin. Hymy Kuivat makauksetkin merkattiin hienosti, Noora on nyt ruvennut kaivamaan makauksia, tämän tavan soisin jäävän sille... Oli kyllä hienoa olla perässä katselemassa, miten pikkumusta toimii.

Erki kävi torstaina taas tokokurssilla, aiheina paikallaolo, seuraaminen, kaukot ja ruutu. Seuraamisessa oli kaikkia jippoja, jotka olivat kieltämättä huomattavasti hankalempia ohjaajalle kuin koiralle... Paikallaolossa Erki alkaa hoksata evl-tyyliin, eli maahan ja ylös vain minun käskystäni. Hymy Myös ruutu on mennyt selvästi eteenpäin.

Lauantaina ajeltiin Erkin kanssa Varkauteen asti koiranäyttelyyn, viime näyttelystä olikin jo yli vuosi aikaa! Tuomarina oli uusi labbistuomari Satu Ylä-Mononen. Erki oli valioluokan kolmas ja sai erin. Tuomari sanoi meille, että "voi voi kun olet jo kesäturkissa vaikkei ole vielä bikinikausi!" Cool Kannattaa kuulemma mennä uudelleen kun on kunnon turkki yllä. Tulomatkalla käytiin Iisalmessa Erkin pojalla Onnilla kylässä, Onni tarjosi iskälleen puruluun ja Onnin omistajat sitten muuta evästä minulle. Olipas hauskaa seurata Isän ja pojan touhuja takapihalla, kyllä huomasi käyttäytymisestä, että oli aikuinen ja junnu paikalla.

Sunnuntaina käytii tekemässä kesän ekat vesiohjaukset, jotka olivat motivoidut ja helpot meidän koirille, mutta haluankin aina aloittaa kesän vesitreenit siten, että ne varmasti onnistuu. Samalla reissulla koirat sai istua passissa, kun Väinö-tolleri treenasi malttia.

Sunnuntaina kuului myös upeita jälkiuutisia etelästä, pikkusisko Jawa (Boompaw's Great Tit) oli saanut toisen avoimen luokan ykkösen täysin pistein! Jawan jäljellä oli tullut supi vastaan ja Tuija oli saada slaagin, mutta Jawa selviytyi siitäkin tilanteesta. Pikkuveli Onni (Boompaw's Blue Tit) sai puolestaan samassa kokeessa ekan voittajaluokan ykköstuloksen, 47pistettä.
Ruotsissa oleva pikkusisko Boompaw's Coal Tit oli saanut viime viikolla toisen ÖKL1-tuloksen ja kun siellä valioituu kolmella ÖKL1-tuloksella, on oletettavaa, että siellä kohta on SVCH eli SE JVA! Katsotaan tuoko kesä kenties myös uuden FI JVA Boompaw'sin? Cool