Saimme Janninan ja Korpilahden mustat pojat kylään tänne meille pääsiäispyhinä. Jannina saikin parin päivän aikana täältä pienen tosi ihailijan!  Meidän Santtu oli näet ihan myyty kyläilyreissun jälkeen. Nauru

Torstaina teimme hakuruudun 7 variksella ja Erki kävi "aukaisemassa uria" muille koirille aloittamalla ekana. Ensin Erkin kans käveltiin muiden perässä lähetyspaikalle, jossa Erki joutui pitkän tovin odottelemaan ennen hommiin pääsyä. Näinhän se kokeissakin menee.. Lähetyspaikka oli pellolla, josta piti mennä ojan yli metsään hakualueelle ja lähetyspaikka oli tavallaan suorakaiteen muotoisen alueen kulmassa. Itse haussa ei kauaa nokka tuhissut kun kaikki varikset olivat löytyneet, se on helppoa kun sen osaa ja vapaa haku on Erkin vahvuus. Hymy Keli oli hyvin raskas, sillä lunta täällä edelleenkin piisaa ja se on vetisen märkää. Erkin jäljiltä sitten siirrettiin riistapaikkoja lähemmäksi muita koirakoita varten.

Tänään aloitimme kolmen koirakon tottiksella, kaikkia ns. nometokojuttuja. Itse tehtävänä Erkille tehtiin hyvin perinteinen harjoitus, eli ohjausdamit oli viety valmiiksi pellon päähän ja linjan molemmille puolille heitettiin markkeeraus. Ohjausdami otettiin ensin ylös, sitten markkeeraukset. Erki aloitti hyvin, mutta keskellä treeniä sille tuli joku blackout, ja lähti markkeerauksen sijaan uudelleen linjauralle. Heitettiin Erkille sitten ihan puhdas kakkosmarkkeeraus, joka palautti kaikki herneet takaisin paikalleen ja lopputreeni meni hyvin.

Huomenna pidämme varmaankin ihan vapaapäivän, mutta pääsiäiselle on vielä suunnitteilla toko- ja nometreeniä.

 

EDIT. 11.4.09

Unohdin tyystin viime sunnuntain (5.4.09) tolleri-toimintaa & labbis-energiaa treenit! Cool

Teimme kakkosmarkkeerauksia Erkille ja Leeville parityönä siten, että heittopaikka pysyi samana, mutta me vaihdoimme lähetyspaikkaa. Silloin kuin treenejä etukäteen suunniteltiin, oli suojakeli mutta se vaihtuikin pakkaselle ja hanki oli todella kurjaa koirien kulkea! Otamme saman uudelleen kun pelto sulaa. Kolmantena treenikaverina oli toinen punaturkki Väinö, jolle tehtiin samalla idealla mutta koiran tasoon sopivana.

Tässä pari Tiina Vaitiniemen ottamaa kuvaa ko.treeneistä.

Leevi ja todella kurja hanki.
1239454701_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Erki samalla hangella.
1239454755_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1239454781_img-d41d8cd98f00b204e9800998e