Erki kävi vepeilemässä tiistaina, tehden kaikki muut sove-jutut paitsi hukkuvan haun. Näistä ei mitään ihmeellistä kertomista ole paitsi, että vientiä voisi Erkille ottaa välillä myös maalla. Veneestä hyppy otettiin nyt pari kertaa, koska ensimmäisellä taas katseli ympärilleen, tippuuko jostain jotain noudettavaa.. s025.gif Toinen kerta meni hyvin, joten tämä onkin parempi ottaa välillä useammin, jotta Erki ymmärtää, että ainoa tehtävä on todella vain uida rantaan. Eihän nomekoira sitä heti älyä, varsinkin kun vasta piti kokeessa lähteä veneestä töihin. Veneen haussa ei ollut mitään ongelmia.

Vein vepen jälkeen soutuveneellä pari damia valmiiksi kaislikon laitaan Miloulle ja Napille sokko-ohjauksiksi. Matka oli reipas avoluokan matka, metrejä en arvioi, kun ei mun arvio ole välttämättä lähelläkään oikeaa kymmentä. s025.gif Miloustakin huomasin saman kuin Napista edellisenä päivänä, eli kumpikaan avo-koirista ei lähde kovin hyvin uudelleen taakse, sivuille kumpikin menee hyvin. Niinpä Miloun ohjaus meni hieman siksak-tyylillä, kaksi kertaa käänsin sen sivulle. Hyvin ottaa ohjausta minulta!
Nappi meni kyllä suoraan kaislikon laitaan, mutta hieman etäälle damista, joten käänsin sen siellä kohti damia. Hyvä suoritus myös Napilta!

Keskiviikkona oli tarkoitus treenata hieman enemmän, mutta kun tulin koirien kanssa lenkiltä, olin kuin uitettu koira, joten tein kaikille meidän omalla tontilla taakselähetystä. Meidän tonttihan on n. hehtaarin, joten kyllä omalla pihallakin hyvin treenaamaan pystyy...

Torstaina meidän piti ottaa markkeerauksia ampumisen kera veden ääressä, mutta siellä olikin joutsen joka ei ollut halukas poistumaan paikalta. Erki ensimmäisenä koirana teki vesimarkkeeraukset, mutta muiden kanssa siirryttiin maalle ja metsään. Kaikkien kolmen markkeerauksen meni ok, Nappi yrittää hieman "valua" eteenpäin ekaan laukaukseen, sen jälkeen on hyvin aloillaan. Vastasuudessa otankin sen kiinni parin ensimmäisen laukauksen ajaksi, jotten pääse siirtymään. Erki ei selvästikään ole enää niin kiihkeä laukauksiin, alkaa ilmeisesti hieman tottua, kun viime syksystä on ammuttu muuallakin kuin vain kokeissa...

Erki treenasi tiistaina ja torstaina myös tokoa. Seuraamista, ruutua, luoksetuloa ja kaukokäskyjä. Tiistaina myös liikkeestä istumista. Luoksetulossa saisi olla napakampi, mutta tekee mitä pitää. Ruutua kokeilin hieman erilailla kuin ennen, laitoin ruokapalkan ruutuun ja kun Erki oli evästänyt sen, käskin Erkin maahan ja kävin vielä itse ruudussa palkkaamassa sen. Välillä tein ruutuun lähetyksen ilman palkkaa, joka meni hyvin. Kokeilen nyt tällaista, koska jollainhan se on saatava tajuamaan, että ruutuun pitää jäädä.  Kaukoja tein myös erilailla kuin ennen, käytin vallan taakse palkkausta, koska Erkin ongelmana on eteneminen. Seuraamisessa Erki seuraa nomessa paremmin... Mutta kokeilin tähänkin uutta tapaa palkkauksen suhteen.  Olin yllätynyt, miten hyvin Erki ylipäätään muistaa tokojutut pitkien taukojen jälkeen!
Loviisassa SNJ:n kesäleirillä olemme koko perheen voimin, eli myös Santtu lähtee mukaan. Meidän koirat myös treenaavat eri juttuja kuin ennen, Juha ja Nappi menee agilityyn ja itse ajattelin käydä Erkin kanssa tokossa. Mähän en missään muualla pääse ohjatusti treenaamaan tokoa, joten käytetään tilaisuus hyväksi ja treenataan tätä meidän heikointa lenkkiä!

Lopuksi kuva Erkin tyttärestä, ikää nyt reilut 4 viikkoa.
tytto_4vkoa.jpg