Olimme leirillä ihan koko perheen voimin, eli Santtukin oli mukana (meidän ihmislapsi, kun joku leirillä ihmetteli et mikäs koira se Santtu on...) Santulla menikin viikko mainiosti, paljon kavereita ja kaikenlaista tekemistä. Santulla oli oma piikki Lurppaan, josta oppikin nopeasti hakemaan omat pillimehunsa ja mehujäänsä. Koulutuksissa Santtu ei meidän kanssa viihtynyt, vaan vietti silloin aikaa muiden lasten kanssa. Iltaisin kun Santtu laitettiin nukkumaan, se todella nukkui kuin tukki aina seuraavaan aamuun asti.

Meidän koirat kokeilivat leirillä ihan uutta lajia ja olivat koko viikon agilityssä. Agility sopi ajallisestikin meille hyvin, kun meidän ryhmän koulutus oli vain kerran päivässä. Viikon aikana aloitettiin perushyppyjen lisäksi, puomi, rengas, kepit ja pituus. Loppuviikolla tehtiin jo jonkin näköisiä ratojakin. kumpikin koira tykkäsi lajista, mulla oli Erkin kanssa ehkä hieman helpompaa kuin Juhalla Napin kanssa. Erki kun ei häslää, vaan odottaa mitä tuleman pitää, joten sitä on helppo kouluttaa. Myös irtaantuminen ja "väärältä" puolelta ohjaaminen oli Erkin kanssa hitusen helpompaa. Mutta hyvin se Nooraltakin sujui, mitäpä tyttö ei tekisi makupalojen edestä... Perjantaina oli perinteinen agilitykisa, jossa ohjasin itse meidän molemmat koirat, Juhan pakatessa asuntovaunua. Noora ei mennyt toiseen putkeen suoraan, joten tästä sai virhepisteitä 5 verran. Erki meni ihan puhtaasti ja olisi päässyt lyhyen radan nopeamminkin, jos ohjaaja olisi nopeampi ohjaamaan, tuloksena kuitenkin leiriluokan 2. sija (yht. 12 koiraa). Kaikki NAM:n tulokset löytyvät täältä. Ainoa mikä agista jäi ehkä "harmittamaan", oli se että en mennyt Erkin kanssa kokeilemaan möllirataa. No, ensi vuonna sitten. * JOS joltain löytyy kuvia Erkistä tai Noorasta radalla, laittakaa tulemaan minulle, Kiitos!! taina.kytola(at)tintti.net *

Kumpikin koira pääsi pari kertaa myös nometreeneihin ja Erki oli ulkomuototuomareille järjestetyssä käyttönäytöksessä. Tässä Erki teki hakua flatin kanssa parityönä. Erki teki edelliselläkin kerralla hakua vastaavassa tapahtumassa, onhan se näyttävän näköistä kun Erkin kokoinen koira todella lähtee hakuun ja liikkuu alueella.

Viikonloppuna tultiin sitten Ruoveden kautta takaisin kotiin, Raahessa oltiin sunnuntai-iltana. Hyvä, ettei tuota kotiutumista suunniteltu turhan tiukalla aikataululla, vaan olimme pari yötä Ruovedellä. Ensi vuonna leiri on kenties Savonlinnan liepellä, joten sillä näemme taas!