Erkin putki mejässä on ollut mielenkiintoinen: avo0, avo0, avo2, avo0, avo1, avo1, voi1, voi1,voi1. Jos alkuun rahat menivät ns."hukkaan", niin loppupäässä niille on saatu vastinetta! s025.gif
*edit* lisätty tarinaa:

 VOI 1 pistein 47, tuomarina Jukka Välitalo.

"Erittäin hyvin tehty lähtö ohjaajan esitarkistamalla tavalla. Maavainuinen tehokkaan tuntuinen jäljestys jatkui alusta loppuun. 1. makuulla pyörähdellään pari kertaa suuntaa hakien. Makuulle rynnätään ja merkataan hyvin. 4. makuu ohi. Kulmat tarkasti ja katkokulma laajalla lenkillä hyvin. Kaadolle suoraan ja otetaan suuhun. Hyvässä yhteistyössä toimiva parivaljakko."

Erkin jälki oli juuri sellainen, mitä etukäteen en toivonut, kartan perusteella ihan puistojälki. Onneksi todellisuudessa ensimmäisen suoran loppu ja toisen suoran alku oli osittain kosteaa. Erki joikin ohimennessään jostain vesikuopasta ja ohjaajakin olisi voinut kastua, jos ei olisi katsonut mihin astuu... Loppuosuus jäljestä olikin sitten sitä ihan kuivaa jäkälikköä ja viimeisellä suoralla käveltiin välillä hiekalla.
Erki on selvästi kehittynyt paljon perusjäljestyksen suhteen ja tällaisessa avoimessa maastossa näin itsekin hyvin, kuinka tarkkaan se kokoajan oli jäljen päällä, vaikka tyyli onkin hieman aaltoilevaa verrattuna Napin "juna raiteilla"-tyyliin. Nuorena Erki meni pääasiassa täysin ilmavainulla, nyt koko jälki mentiin pää alhaalla maavainuisesti. Ekalle makaukselle todella loikattiin kolmella loikalla, kun Erki avoimessa maastossa huomasi makauksen muutamaa metriä aiemmin.

Luotan nykyisin Erkiin tässä lajissa kovasti, niinpä eilen päätin vain jarrutella sen mitä tarvitsee ja katsella  lähinnä mihin astun, enkä  niinkään koiraa. Ja jälki oli eittämättä meidän paras koejälki! Toki Erki alussa veti lujaa, mutta sitten sen veto tasaantui ja perässä oli ihan miellyttävää kulkea kun olen tottunut siihen, että jonkinlainen veto on aina päällä.. Mejä on tehnyt meille todella hyvää, ja Erki pääsee joskus myöhemminkin ihan kokeisiin asti, jos se niihin vain sattuu mahtumaan. Hassua mun mielestä on, että Erki valioitui loppujenlopuksi vähemmillä starteilla kuin meidän perheen ykkösmejäkoira Nappi! Ei kerrota sitä Napille.. s025.gif