Vihdoinkin täällä näyttää siltä, että lumi sulaa pois ja uutta ei enää tule tilalle...
Eilen alkoi tämänvuotinen taipparikurssi ja onhan siellä taas mielenkiintoisia koirakoita koulutettavana! Itsekin on tullut käytyä treenaamassa, maanantaina kokeiltiin Minnan kanssa kentällä, miten sujuu nomeilu, jos Minnalla on Niilo mukana vaunuissa. Ihan hyvin sujui, teimme parityönä Erkille ja Leeville monimuistitehtävän pitkästä aikaa ja sen jälkeen motivoituna ohjausta, jossa oli häiriö. Nappikin pääsi hommiin poikien jälkeen, sille tehtiin myös monimuisti tehtävä ja suoraa linjaa.

Tiistaina otettiin uusiksi, tällä kertaa Nappi treenasi parityönä Leevin kanssa. Monimuisteilla aloitettiin, jonka jälkeen teimme koirille samantyyppisen hakuunlähetystehtävän kuin mitä nomekoulutuksessa oli viikonloppuna. Erkikin pääsi lopuksi hieman hakemaan. Tiistaina illalla matkasin koirien kanssa Kempeleeseen, tällä kertaa treenivuorossa Luukas ja Erki yksitellen. Erkillä oli muistialue pellon laidalla, josta otti ohjauksena välillä damin pois. Pääasiallisena aiheena oli markkeeraukset, Erkille ihan perinteisiä kakkosia, muutamasta eri paikasta lähetettynä. Erkin "markkeeraussilmä" tuntuu olevan ihan yhtä hyvässä iskussa kuin viime vuonnakin! :) Treenin jälkeen kolme karvakorvaa sai juoksennella pellolla emäntien "juorutessa". ;)

Nomeilun vastapainona, koko viikonloppu meneekin näytelmissä, ensin lauantaina Kiuruvedellä ja sitten sunnuntaina Kuusamossa.