Olipa ihanaa ja hyvin palkitsevaa olla viikonloppu itse koulutettavana! Nevalaisen Heikki oli Oulussa kouluttamassa OSN:n nometoimikuntaa ja itse osallistui koulutukseen Erkin kanssa. Olisi se Nappikin siellä mennyt tuossa "nuorempien" ryhmässä! Koin itse tällaisen paljon palkitsevampana ja motivoivampana kouluttajana toimimisen suhteen, kuin esim. jonkun saunaillan...! Varsinkin kun se sinne Oulun saunailtaan kulku on varsin  hankalaa. Kuitenkin se 70km välimatkaa...

Lauantaina aloitettiin pienimuotoisella teorialla, jonka jälkeen siirryttiin Tupoksen pelloille treenaamaan. Nuorempien ryhmä kävi lävitse niitä tuikitärkeitä perusasioita ja me "vanhemmat" (miltä kantilta katsottuna...?) Teimme koko treenit walk uppina. Ensin kaikki koirakot veivät kaksi muistia, pellon nurkkaan pajukkoon ja tien laitaan. Sitten aloitettiin walk up, jossa jokainen koira vuorollaan suoritti erilaisia tehtäviä, markkeerauksia ja ohjauksia, jotkut koirat myös lähihakua. Erki selviytyi päivästä varsin mainiosti, tämä oli juuri Erkille tärkeää treeniä. Yhteen markkeeraukseen karkasi siinä vaiheessa, kun näytin kädellä suuntaa, mutten ehtinyt vielä antaa noutolupaa, näin vuoro siirtyi seuraavalle ja Erki pääsi sitten hieman myöhemmin uudelleen töihin.

Tänään paleltiin tosi kylmässä tuulessa. Meillä oli viisi tehtävää, jotka jokainen vuorollaan suoritti kun muut odottivat ladossa. Onneksi oli tuollainen tyhjä lato paikalla, muuten olisin ainakin itse ollut aivan jääkalikka jo paljon aiemmin!! Tällä kertaa Erkiä jouduin käymään muistuttamassa oikeista toimintatavoista heti ensimmäisessä tehtävässä, mutta päivän edetessä suoritukset paranivat ja lopun ajojahti oli erittäin mielenkiintoinen! Sai todella hyviä vinkkejä Erkin suhteen ja mitä sen kanssa kannattaa tehdä juuri ennen omaa starttivuoroa. Kiitos vain, juuri tätä olikin vailla!