Eilen starttasin talvinomessa kummankin koiran kanssa ja Nooran suoritus ei todellakaan mennyt putkeen. Tiesin heti, että kokeen aloittanut linjamarkkeeraus olisi sille liian vaikea, niin olikin joten se meni nollaksi. Ohjauksessa ohjautui kyllä heti oikealle alueelle, mutta ei saanut damia ylös, toi sitten pitkällisen työn jälkeen, joten ohjauksesta 5 pistettä. Hakukaan ei mennyt mitenkään mainiosti, vaikka dameja toikin, siitä 5 pistettä työskentelyhalusta ja tehokkuudesta 7p. sekä yhteistyöstä 8p. Noora tarvitsisi kokeisiin sujuvan alun, jotta koe lähtisi kunnolla rullaamaan, sitä ei eilen saatu ja jatko meni sen mukaisesti.

Erki sen sijaan suoriutui voittajaluokassa hyvin ja olinkin kokeen jälkeen tyytyväinen meidän suoritukseen (tietysti aina jää parannettavaa jossain), Erki olikin lopulta viikonlopun 4. paras voittajaluokan koira ( yht.18 koiraa). Erki selvitti todella haastavaksi osoittautuneen kolmoismarkkeerauksen metsään, linjaan heitetyt kaksi tulivat todella nopeasti, kolmannelle lähetin sen sitten uudelleen, kun en halunnut että lähtee laajentamaan kun kerran oikealla alueella oli. (dami oli Erkille tippunut hieman vaikeaan paikkaan kummun taakse) Tästä siis 5 pistettä ja kommentti: kolmas toisella lähetyksellä.

Ohjaukseen ammuttiin ja heitettiin häiriö, joka ei Erkiä ihmeemmin häirinnyt (onhan niitä treenattukin), kaksi kertaa pysäytin sen linjalla ja lähetin uudelleen taakse, kun yritti poistua mun haluamalta linjalta, tästä pisteitä 9-. Haku oli Erkiltä ok suoritus, pisteitä 9½. Työnskentelyhalu ja tehokkuus: Työskentelyhaluinen ja tehokas koira 9p. Yhteistyö: Hyvässä yhteistyössä: 7p. ja yhteensä siis tarkkaakin tarkempi luku ;) : 39,25 pistettä.
Hyvä fiilis jäi kokeesta jatkaa treenausta, keskitymme siihen mihin aiemminkin olemme jo keskittyneet; seuraamiseen ja muuhun "oheistoimintaan" mm.ampumiseen, tehtävät Erki kyllä osaa ja meidän yhteistyökin on kokonaisuudessaan varsin miellyttävää nykyään. Erki on minulle varsin luotettava koira ja niinkuin joillekin viikonlopun aikana sanoinkin, se ei pysty enää tekemään mitään tai reagoimaan mihinkään tavalla, joka minut yllättäisi. Tiedän miten se suhtautuu eri tilanteisiin ja asioihin, kesää odotamme mielenkiinnolla! :)