Eilen olin Kajaanin perinteisessä tamminäyttelyssä, ensimmäistä kertaa kylläkin vain turistina. Kyydillä kun Raahesta pääsin ja tuttuja oli sekä kehässä, että kehän laidalla, sujui päivä varsin sukkelasti. Meiltä päin oli pennuissa Foxi-labbis ja käyttöluokassa Tarmo-labbis. Muita rotuja en sitten käynytkään katsomassa vaikka ensin niin suunnittelin. No, noutajakehien laidalla olisin kuitenkin ollut. ;)

Erkin toinen morsian, Alma ( Bear's Victoria) kävi ultrassa tänään ja sinne on myös tulossa pentuja!!! :)
Lisätietoja astutuksia-sivulla. Päästään siis kevät talvella vierailemaan sekä Oulussa että Joensuussa pentuja katsomassa.

Tänään kävin treenaamassa tokoa kentällä ja koska mulla ei ollut mitenkään reilusti aikaa kahta koiraa kohti, päädyin ottamaan Erkille seuraamista, hieman ruutua ja hyppynoutoa. Nooralle puolestaan seuraamista ja hyppyä. Hyppyä piti tietenkin ottaa, kun kerran meni kentälle missä on este (kotona sellaista ei ole vieläkään...). Erkille pitkiä suoria seuraamispätkiä, joista palkkaus patukalla, sen jälkeen treenattiin liikkeelle lähdöissä ja käännöksissä kontaktin pitämistä, näissä palkkaus makupalalla.

Otin vain kaksi ruutuun lähetystä ja siirryin treenaamaan hyppynoutoa. Otin sen linjan, että palkkasin vain niistä suorituksista, joihin oikeasti olin tyytyväinen. Otettiin melko monta toistoa, koska Erki yritti kiertää esteen joissain vinommissa heitoissa, etenkin jos heitto oli vino oikealle puolelle. Erki siis olisi kiertänyt esteen jo mennessä, ei tullessa! Näki selvästi että kun nome eli noutojutut on talvella olleet nollassa, tuo puukapulan noutaminen teki siitä pöllön! No, ennen seuraavaa koetta pitää tätäkin käydä harjoittelemassa ja ohjaajan kannattaa kokeessa heittää kapula suoraan esteen taakse...

Noora teki siis myös seuraamista ja kun jo kentälle mennessä huomasin, kuinka kovasti otti häiriötä siellä vielä olleesta Erkin ruudusta ja ruudun vierellä olleesta treenikassista, aloitimme Nooran kanssa ihan alkeista. Siis liikkeelle lähdöistä ja siinä kontaktin pitämisestä. Näistä jatkettiin oikeastaan askel kerrallaan pidemmälle, kunne pystyimme ottamaan pidempiä pätkiä seuraamista. Noora oli kokoajan wt-remmissä, jotta sain sen pysymään oikealla paikalla (reipas edistäjä nääs..). Remmistä oli apua ja alkoi loppua kohti kulkea oikealla kohdalla ilman remmillä pidättämistä (fiksu tyttö). Seurautan sitä nyt enemmän vain remmissä, uskon sen oppivan oikean kohdan tällä konstilla. Nooralle lopuksi samaa kuin Erkillekin eli käännöksiä ja palkkaus oikeasta paikasta.

Noora hyppeli estettä loppuun, ja siinä on vielä kovasti työtä, että lähtee hyppyyn ilman ylimääräisiä apuja (käsiapu). Sen sijaan asettuu tosi hyvin esteen taakse seisomaan ja myös pysyy seisomassa siellä. :)
Loppuviikosta olisi tarkoitus ehtiä toisenkin kerran treenaamaan tokoa molempien kanssa.