Pitkästä aikaa kävimme treenaamassa samalla kun katsastimme Kaisan kanssa uusia treenimaastoja. Mulla oli molemmat koirat mukana ja Santtu myös. Kaisallakin oli tietysti kumpikin musta mukana.
Koiran saivat ensin päästellä höyryjä kun katsasteltiin maastoja. Noora sekä Foxi ovat kyllä samanlaisia kepinviejiä! Jommalla kummalla oli koko ajan keppi mukana...

Teimme metsään hakualueen, joka ei ollut kovin leveä, mutta pituutta oli ihan mukavasti näin pidemmän tauon jälkeen. Erki aloitti, laitoin sen odottamaan aina jonkin aikaa noutojen välissä. Se odottaminen haussa oli sille niin vaikeaa syksyllä voittajaluokassa, kun alemmissa luokissa tottui siihen, että pääsee hakuun heti uudelleen. Erki teki varsin mallikelpoisen suorituksen, odotti hyvin ja luovutti hyvin tuoden kaikki 8 damia. Olin yllättynyt Erkin rauhallisuudesta, kun näin pitkästä aikaa pääsi työskentelemään! Joko se nyt neljän vuoden iässä alkaa rauhoittua... ;)

Romi kävi haussa Erkin jälkeen, sitten pääsi Noora kehiin. Noora hieman taas alkuun jäi pyörimään alueilla, josta oli jo noutanut ja lopussa tuli kerran tyhjänä pois kunnes sitten löysi viimeisenkin damin uudelleen lähetyksellä. Nooran kanssa on haku treeneissä lopetettu monesti liian aikaisin ja nyt vaadinkin siltä vielä sen viimeisen. Hyvin tyttö uskoikin ohjaajaansa ja lähti reippaasti vielä ruutuun! Hyvä suoritus myös Nooralle, hakualue oli kuitenkin sama kuin Erkillä.

Viimeiseksi teimme Foxille ( melkein 8kk ) taippariruudun avustettuna. Foxi on kovin vielä pentumainen kaikinpuolin ja on hassua ajatella, että Erki on pari viikkoa vanhempana läpäissyt taipparit...! Foxi teki kuitenkin varsin mallikasta työtä ja liikkui alueella hyvin löytäen dameja. Tykkään kovasti seurata pentujen ja nuorten koirien treenejä -olivat ne sitten omia tai vieraita- hienoa nähdä, kun ne oivaltavat asioita. Siksi varmaan taipparikursseja vedänkin... :)