Perjantaina ehdin pikaisesti treenamaan koirien kanssa tokoa, Napille hyppyä ja palaamista vierelle kun se on maassa. Erkille tunnaria, liikkeestä istumista, kaukoja ja ruutua. Näissä ei ollut mitään ihmeellistä.

Lauantaina kävimme Tornion tokokokeessa hakemassa 2-tuloksen. Erki varasti toisessa kokeessa peräkkäin ruudusta, tällä kertaa heti ensimmäisen käännöksen jälkeen joten ruutu nollille. Pöljä koira! Tylsää kun tekee sen kokeessa, eikä treeneissä, mutta sain paikanpäällä vinkkejä treeneihin -kiitoksia Pipalle!!
Erki pöljäili hieman joissain muissakin liikkeissä, into ja järki kun ei näemmä aina kohtaa.. Mutta kokonaisuutena Erkimäinen koe. Erityisen tyytyväinen olin meidän entiseen murheen aiheuttajaan, luoksetuloon josta tulikin 9. Erki ilmeisesti hieman jarrutteli ennen jompaa kumpaa pysäytystä. Ilmeisesti minun pitäisi luoksetulon matkoissa olla treeneissä tarkempi, tuntui ainakin siltä, että välit olivat kokeessa pidemmät kuin mitä mulla treeneissä.

Enpä jaksanut kakkostulosta harmitella, pikemminkin tuntui samalta kuin viime kesänä nome-puolella kun Erki sai pari kakkosta putkeen pienien virheiden takia. Alkaa osata tän luokan asiat niin hyvin, että tekee kokonaisuutena tasaisia suorituksia. Niinpä aioin alkaa opettaa sille joitain uusiakin juttuja samalla kuin vanhoja koitetaan parantaa.
Kotimatkalla kävin katsomassa Opria, jolla alkaa laskettu aika olla kohta käsillä. Maha oli aivan uskomatonta kokoa, aivan kuin lasten rantapallo olisi siellä sisällä. Ei ihme, että Oprille on ruoka maistunut huonosti viime aikoina! Tuskin pentue ihan pieneksi jää, jos vain kaikki menee hyvin. Kuvia löytyy täältä>>

Tänään oli sitten vuorossa nomeporukan treenit. Koirille tehtiin monimuistitehtävä alkuun dameilla, sitten hakualue riistalla. Riistoina oli 4 harakkaa ja 4 varista. Erki aloitti ja muistit olivat sille helpot, kun vain 3 paikassa oli ja hakualuekin jäi kuitenkin helpoksi, vaikka muka koitin siitä tehdä vaikeamman. (Erkille vietiin riistatkin takakautta) Olen kyllä onneton treenaaja Erkin haun suhteen, aina liian helppoja! Seuraavalla kerralla pitäisi oikeasti osata vaikeuttaa sen verran, että olisi jotain haastettakin ja voisi siten tapahtua sitä kehittymistä...

Nooralla oli hieman ongelmia keskimmäisen muistin kanssa, tai oikeammin sille iski jääräpäisyysvaihde päälle ja olisi halunnut hakea eri damin kuin minkä näytin. Olen joskus maininnutkin, että Noora normaalisti kuuliaisena koirana on kuitenkin toisinaan itsepäisempi kuin Erki koskaan... Nooran hakuun saatiin vaikeutta, keskelle jäi kohtia joissa oli muilla koirilla ollut riistaa. Nooran piti siis mennä niistä yli ja jatkaa matkaa, sillähän on ollut ongelmia sen kanssa, että jää pyörimään tyhjään kohtaan, josta on jo hakenut. Nämä kohdat tuottivatkin sille vaikeuksia, mutta takarivistäkin tuli riistaa, joten kokonaisuutena mukava haku, ruutu oli kuitenkin Nooran tasolle vaikea!