Täällä oli viime viikolla kaikki paikat jäällä, joten ulkona treenamisesta ei tarvinnut edes haaveilla... Lenkeilläkin meno oli aika sipsuttelua, kunnes pääsi metsään asti. Nyt on tullut pieni kerros lunta, mutta edelleen saa olla tarkkana koska lumen alla on edelleen se liukas jää!

Tiistaina treenasin molempia koulun pihalla sillä välin, kun Santtu oli yleisurheilukoulussa. Erkin kanssa seuraamista, kaukoja, luoksetuloa ja ruutua. Seuraamisessa piti ensin hieman "hermostua" Erkille, joka olisi katsellut ohi meneviä autoja jne.. Sen jälkeen seurattiinkin oikein mallikkaasti piiitkät pätkät, ilman mitään ongelmia. Todellinen ravistettava ennen käyttöä koira siis välillä.. ;) Erki on jo niin kokenut koira ja tyypiltään sellainen, että sen kanssa pääsee helpommalla kun kieltää kerran kunnolla turhasta pelleilystä, jonka jälkeen voidaan jatkaa hommia niinkuin pitääkin. Kaukoissa Erkillä on vielä työtä ainakin ulkona, jossa virtaa meinaa olla liikaa.. Silloin Erkin asennonvaihdot on kuin vieterin vapauttaisi- hyppy ylös-hyppy alas! Päädyinkin siihen, että jatkan kaukoja toistaiseksi vielä ihan vaan sisätiloissa ja jos ulkona niitä otan, otan ne ihan viimeiseksi.

Luoksetulo alkaa olla aika hyvin kohdillaan, tosin jompi kumpi pysäytyksistä on yleensä hitaampi, ja vauhtikin on aika hurjaa. Tuntuu pöljältä, että 4-vuotiaalla Erkillä on tokojutuissa 50 kertaa enemmän virtaa kuin 1-2-vuotiaalla Erkillä oli...! Kuvastaa hyvin sitä, kuinka pieleen on tullut monia asioita aluksi opetettua! Ruudussa otin ensin pelkän lähetyksen, sitten ihan koko liikkeen kun mulla oli Juha katsomassa mitä Erki tekee siellä kun lähden kävelemään takaisin kohti lähtöpistettä. Halusin tietää varastaako ruudusta lähdössä, niin kuin teki kokeessa, vai mitä tekee. Ei varastanut, vaikka kutsuin sen sivulle paljon kauempana kuin mitä kokeessa matka on. Mikä lie pöljä hetki Erkille viime kokeessa sitten sattuikaan?

Nooran kanssa jatkettiin seuraamista, josko joskus saataisiin se edistäminen pois. Otimme myös viereen palaamista, eli Noora jäi maahan ja palkkasin sen aina palatessani sinne maahan ja vapautin maasta. Aion opettaa Nooran erilailla kuin Erkin, eli ensin liikeestä maahanmenon ja siihen kuuluvat asiat kunnolla, ennenkuin varsinaisesti alan treenata liikkeestä seisomista. Erkillähän liikkeestä maahanmeno ja liikkeestä seisominen aloitettiin oikeastaan ihan saman aikaisesti ja ne menivät sillä tosi pitkään sekaisin. Olen toki hieman jo opettanut Nooralle sisällä seis-käskyä. Noora teki  myös luoksetuloja, suoraan oikeaan kohtaan sivulle tulemista.

Pari iltaa meni minun värkätessä Erkille ja Napille omia "oikeita" kotisivuja. Nyt ne ovat oikeastaan valmiit ja tulevat nettiin kun saan osoitteen toimimaan. :) Karsin sitten täältä blogista turhat sivut jne pois. Blogi toki tulee edelleen olemaan se paikka mistä meidän tapahtumat voi lukea, eikä meidän sivuille tulekaan mitään muuta uutis-kuulumisosiota. Boompaw's sivut muuttivat muuttivat myös uuteen osoitteeseen ne löytyvät nykyisin: www.kennelboompaws.com