Perjantai-iltana ehdin käydä pikaisesti treenaamassa tokoa koirien kanssa, menin tällä kertaa Pattijoelle koulun pihaan. Kummankin koiran kanssa treenasin reilut 15 minuuttia.
Noora sai tälläkin erää aloittaa ja tyttö teki seuraamista, maahanmenoa ja luoksetuloa. Seuraaminen edelleen remmissä, siinä juoksua sekä pysähtymisestä jatkamista eteenpäin. Maahanmenossa edelleen viereen palaamista ja luoksetulossa suoraan sivulle tulemista.

Erki teki aluksi yhden istuen paikallaolon, jonka jälkeen luoksetuloa. Kannatti ottaa ennen viime tokokoetta riski ja vaihtaa paria päivää aiemmin seisomisen pysäytyskäsky käsimerkistä suulliseksi. Käsimerkkiä Erki ei oppinut koskaan kunnolla vaikka sitä mielestäni aika sitkeästi koitinkin opettaa. Ehkä Erkillä vaan oli jo niin monta käsimerkkiä nomessa ja tokossa käytössä, ettei tuohon löytynyt enää sellaista riittävän paljon muista käskyistä poikkeavaa? Luoksetulossa ollaan käskyn vaihtamisen jälkeen edistytty oikein tosi reilusti :) ja on mukavaa, että pystyn harjoittelemaan tätä liikettä jo välillä kisamaisestikin. Ja sitä tällä kerralla teinkin. Erkillä oli niin paljon virtaa, että varasti(!!!) aluksi pari kertaa maasta lähdössä. Virrasta johtuen pysäytysten ennakointia ei ollut lainkaan, vaan vauhti oli koko ajan reipasta laukkaa. Loppuun Erkille yksi ruutuun lähetys ja treenit olivat siinä.
Musta Erkin ja mun yhteistyö on mennyt aika reilusti eteenpäin viimeisen vuoden aikana ja se näkyy ehkä parhaiten tokossa. Motivaatio yhdessä tekemiseen on valmiina olemassa, eikä sitä tarvitse erikseen kaivella. (jos joku ymmärtää mitä tarkoitan...)

Sunnuntaina aloitimme tämän vuoden nome-ryhmäläisten treenit uudessa paikassa, pellolla.
Noora teki alkuun monimuisteja 3 eri paikkaan, josta yhteen vietiin muistien jälkeen useampi dami motivoituna ohjausta varten. Nooralle heitettiin ensin markkeeraus muistiin ja otettiin linjalta dami pois jonka jälkeen haki muistiin jääneen markkeerauksen. Tehtävä sujui Napilta hyvin. Nämä häiriöharjoitukset on Napille vielä näin helppoja, koska niitä ei ole sille vielä paljoa tehty.
Odotan tulevaa nomekesää Napin kanssa suurella mielenkiinnolla! Paljon on vielä opeteltavia asioita, mutta tässä tytössä on ainesta!

Erki teki monimuistit 4 paikkaan, jonka jälkeen vietiin Erkillekin motivoituna damit linjalle paikalleen. Erkin kohdalla heittäjä kulki peltoa eteenpäin linjan suuntaisesti eteenpäin n. 20 metriä ohjauslinjasta. Heittäjä heitti aina damin muistiin, ensin otettiin ohjausdami ja sitten tämä muistimarkkeeraus (aivan kuten Noorallakin). Ensimmäinen muistimarkkeeraus tuli aika lähelle meitä ja lähetyspaikkaa, viimeinen jo sitten aivan samalle tasolle ohjausdamin kanssa. Erki suoriutui tehtävästä varsin helposti, mutta senkin kanssa pitää talvitauon jälkeen lähteä häiriöjutuissa helpohkoista liikkeelle.

Erkiltä otettiin eilen verinäyte rabiesvasta-ainetestiä varten ja jos vasta-aineita tarpeeksi löytyy, reissaamme rajojen ulkopuolelle. Ainakin mejäkokeet naapurimaihin on suunnitelmissa molemmille koirille loppukesälle ja Erkille näyttelyreissujakin jo aiemmin. Jos Erkillä vasta-aineita on, otetaan testi nyt keväällä Nooraltakin. Jos niitä ei ole, molemmat pääsevät rokotuksille.. Hieman olen koekalentereita jo vilkuillut myös Suomessa ja katsellut mahdollisia kesän tapahtumia. Nooralle koitan katsoa loppukeväälle / alkukesään ulkokaudelle sopivan tokokokeen johon voisin tähdätä starttia, tulisi treenattuakin sitä lajia  myös Nooran kanssa. Nooralla ei tuo alo 1-tulos kuitenkaan ison treenauksen päässä ole.

Tällä hetkellä kelit onkin meilläpäin niin mahdottoman liukkaat, ettei oikein lenkeistä saati treeneistä tule yhtään mitään! Oikeasti toivoisi jo kunnon talvea lumen kera, todella tylsää hipsutella lenkillä askel kerrallaan eteenpäin ja koittaa varoa liukastumista...

Linkkilistaamme on lisätty pari uutta linkkiä! Astutuksia sivulle uusi kuva.