Kävimme tänään "korkkaamassa" Kaisan kanssa uuden paikan tässä meidän lähellä. Eli menimme Santunkin tulevan opinahjon, Jokelan koulun pihaan. Hassua, etten ole siellä kertaakaan käynyt aiemmin, vaikka se on meiltä vain 1-1,5km päässä. tosin, koululla tehtiin remonttia ja siellä on ennen ollut piha täynnä remonttiroinaa.

Nappi sai aloittaa, seuraamista remmissä. Koitan nyt saada aikaiseksi opettaa sille viimein tuon oikean paikan, muutenhan se seuraa hyvin ja innokkaasti. Välillä liiankin innokkasti, siksi kiinnitin tänäänkin käännöksiin huomiota. Nappi on nimittäin nopeana ja fiksuna tyttönä joskus oikaissut käännöksessä minun oikealta puolelta (!), jotta varmasti näkee naaman koko ajan... Siis vasemmalle ja täyskäännöksissä. Otimme myös maahanmenoa, tässä hiottiin vierelle palaamista ja vihdoin se alkaa pysyä siellä maassa! Jee jee! Maahan Nappi menee salamana, voisi sanoa että tällä tytöllä kiihtyvyys nollasta sataan on formulan luokkaa. ;)

Kaisa toi esteen mukana ja yhtään ei haitannut, että se oli korkeampi kuin mitä Napin koekorkeus olisi. Hyppyyn lähdössä on vielä paljon työstettävää, jotta Nappi lähtisi hyppäämään ilman käsimerkkiä. Sen sijaan voittajaluokan hypyn (hyppy-nouto-hyppy) se tekee ihan helposti! Se on selvästi vielä epävarma, saako lähteä hyppäämään, ilman käsimerkkiä. Mutta ohjaajaherkkänä koirana Napilla on ollut samoja vinkeitä nome-puolella, vasta nyt se on siellä oppinut sen, että saa lähteä noutoon pelkällä suullisella käskyllä. Lopuksi Nappi teki kaksi paikallaoloa Romin kanssa, joissa palkkasin sen palatessa suoraan edestä ja ne menivät hyvin! Joutuukohan harkitsemaan, jos sen kanssa menisi keväällä kokeeseen, kun ulkokokeet alkavat?

Erkille tekee selvästi hyvää, kun joutuu autossa odottamaan ja Napin kanssa tehdään ensin. Erkikin aloitti seuraamisella, vaihtelevia pätkiä. Palkkasin taas käännösten jälkeen kontaktin pitämisestä ja tein pätkiä joissa pysähdyin ja jatkoin matkaa useamman kerran. Näissä palkkasin samasta asiasta kuin käännöksissäkin eli hyvästä kontaktista, kun seuraamista pysähdyksen jälkeen jatketaan. Olen joskus huomannut, että nämä ovat ne paikat joissa Erki herpaantuu. Siispä treenaamme niitä, samalla kuin pidennämme seuraamisen matkoja.

Erki teki useita hyppynoutoja, tosi hyvistä palkattiin ja muista ei. Tein paljon tahallisia vinoja heittoja, etenkin oikealle puolelle, joka on Erkille vaikeampi. Loppuun pari paikallaoloa Romin kanssa, yksi maaten ja piilossa. Erkin kanssa pitäisi päästä treenaamaan sitä vain omasta käskystä maahanmenoa ja ylösnousua. Toinen paikallaolo istuen ja minä olin näkyvissä. En muista koska olisin tätä ottanut, mutta on siitä varmasti vuosi ainakin aikaa... Pentuna ja ihan junnuna Erkillä oli kaksi paikallaolokäskyä: odota ja paikka. Odota oli markkeerauksiin jne. ja paikka paikallaoloon. Sittemmin paikka jäi pois ja odota-käskyä käytän kaikessa odottamisessa. Aion opettaa paikalla istumisen tuolla paikka-käskyllä, ja niin tein tänään. Sopii hyvin tuohon, koska en sitä missään muualla käytä. Erki pysyi hyvin istumassa sen aikaa, mitä pidettiin. Olisko ollut vajaa minuutti tms. näin alkuun.

Luoksetuloa piti vielä ottaa, mutta kello olikin jo niin paljon, että piti lähteä hakemaan Juha ja Santtu leikkarilta (siis leikkikentältä). Puolitoista tuntia mennä hurahti ja saan kyllä helposti tunnin menemään koiraa kohti tässä lajissa, jos aikaa vaan on ja innostun hiomaan. Varsinkin silloin, kun on sopiva sää eikä liian kylmää ja tuulista. Minähän en täällä pääse minnekään halliin treenaamaan, vaan me ollaan ympäri vuoden taivasalla. Onneksi mun koirat on hyvin säänkestäviä, Noora joskus kovilla pakkasilla voi jalkoja nostella, mutta Erki tarkenisi silloin minuakin kauemmin.