Kerran illat ovat pimeät, on tullut aika siirtyä meidän 'talvitokoilun' pariin. Pari aiempaa vuotta olen jo tehnyt näin, että talvella keskitytään nimenomaan tokoiluun, koska kesäkaudella ei yksinkertaisesti aika riitä! Toisekseen noita valaistuja paikkoja pimeään aikaan, parkkiksia ym. kuitenkin jonkin verran löytyy.
Nyt on joku viikko pidetty suuremmasta treenauksesta lomaa, koirat kävivät katsomassa niitä kanalintuja ja muutenkin on ladattu akkuja.

Tänään (ma) kaivelin tokotavaroita esille ja kävin hieman treenaamassa molempien kanssa. Erkille luoksetuloa ja sitä seisomaan pysäytystä. Erkillä oli ihan uusia vinkeitä ja aluksi nousi maasta ylös istumaan kun kävelin pois sen luota. Piti muistuttaa, että maassa on pysyttävä kunnes toisin sanotaan ja lopuilla kerroilla maassa pysyikin. Luoksetulossa Erki kaipaa edelleen nopeutta ensimmäiseen pysäytykseen, muuten luoksetulo kokonaisuutena ok.

Olin jo treenipaikalle mennessäni tehnyt ruudun valmiiksi palkkoineen. Tein nyt erilailla kuin ennen, otin välillä seuraamispätkiä ja välillä ruutuun menoa. Toisinaan ruudussa oli palkka ja joillain kerroilla pysäytin sen sinne. Erkin ongelmana on tällä hetkellä se, että jää aivan ruudun etureunaan ja voi silloin olla ulkona ruudusta. Positiivista puolestaan on, että osaa uudella käskyllä hakeutua taaksepäin eli ruutuun. Seuraamisessa on todella innokas ja hyvin kontaktissa, mutta on paikoitellen väljä. Olen päättänyt etten rupea nipottamaan tuosta väljyydestä, ainakaan nyt kun olen saanut sille muuten mainion motivaation seuraamisen suhteen.
Toko on kyllä oikeasti yhtä viilauksen viilausta toisinaan!


Noora teki hieman seuraamista, edistää ja on vino mutta erittäin innokas ja erinomainen kontakti. Seuraamista pitää siis oikeasti alkaa treenaamaan oikealle paikalle. Nooran ongelma tässä(kin) lajissa on liian suuri into... Noora teki myös luoksetuloa, joka alkaa olemaan mallillaan sekä muisteltiin seisomaan pysäytystä. Jos saan itselleni riittävän pitkän pinnan tuon sättärän suhteen, keskityn sen kanssa kaikkeen malttamiseen liittyvään. (paikalla pitää maata, vaikka heiluva häntä meinaa nostaa koiran ylös jne...)