Erki kävi tässä viikolla tekemässä vielä pari vesiohjausta, kylmä vesi ei Erkiä haittaa ja 3 ohjausta jotka tein, menivät kaikki ihan kohtuullisesti. Eilen käytiin alkuillasta pikaisesti pellolla treenaamassa Minnan ja Leevin kanssa. Pikaisesti siksi, että pimeä tulee aina vaan aiemmin ja aiemmin...

Koirat tekivät monimuistit ja ihan simppeliä linjaa, johon Erkille heitettiin muistiin helpot markkeeraukset. Nämä parityötreenit tekevät selvästi Erkille hyvää, pääsee puuttumaan asioihin, joihin kokeissa ei pysty puuttumaan (vaikka mieli tekis) ja Erki on myös paljon levollisempi nyt, kun se taas on tottunut toisen koiran kanssa työskentelyyn. Pitäisi vain olla mahdollisuus treenata kesälläkin näin, ettei olisi vaan aina "talvikaudella". Onhan meillä toki itsellämme kaksi koiraa, mutta kun aion jatkossa nomessa ohjata Napinkin, ei pysty niitä sentään ohjaamaan yhtäaikaa.. ;)

Toivon, että saadaan Erkille talvella linjoihin selvästi enemmän pituutta, nyt vielä Erkin usko loppuu helposti kesken tietyn matkan jälkeen. Etenkin silloin jos sen pitäisi uida eteenpäin avovettä, jossa ei ole vesikasvillisuutta (kuten lumpeita tms.). Pituutta pitäisi saada nimenomaan sokko-ohjauksiin, koska motivoitua linjaahan Erki menee vaikka kuinka pitkälle, testattu on! Muuten olen Erkin ohjaukseen tällä hetkellä tyytyväinen, se menee ihan kivasti sinne minne haluan, pidemmällä sivusuunnat on välillä hakusessa (jatkaisi vaan eteenpäin), mutta kenties ohjaajankin pitää miettiä miten sitä itse minnekin päin huitoo...!

Jouduin perumaan vuoden viimeisen kokeen, Suunnitellusta poiketen, olisin joutunut loppuviimein lähtemään reissuun yksin, ja se on sentään mullekin jo liian pitkä matka. Olisi ollut mielenkiintoista käydä kokeilemassa damikoetta ja ylipäätään koetta nyt kun on joka viikko treenattu toisen koiran kanssa! No, ensi vuonna sitten.