Lupauduin tuomaroimaan tokocupissa avoimen luokan ja kotoa lähtiessä mietin, että Nappihan voi lähteä höpöilemään mölliluokkaan. Mölliluokan liikkeinä olivat seuraaminen remmittä, liik. maahanmeno, luoksetulo ja hyppy. Nappi on siis treenannut tokoa varmaan viime talvena viimeksi...

No, seuraaminen oli nooramaista, vinoa ja vähän meinaa edistää. Totutusta poiketen, Nappi katseli jonkun verran varsinkin alussa muita koiria kentän laidalla. Eihän sellaisia kotona ole, joten pitäisi senkin kanssa treenata varmaan joskus muuallakin kuin kotipihassa. Liikkeestä maahanmenossa ainakin ennakoi mun palaamisen, eli istui omia aikojaan. Luoksetulo oli hyvä, hieman väljä perusasento, hyppyä avustin kädellä ja Nappi seisoi esteen takana ihan pienen hetken vain kunnes istui. Enpä tuota loppua ole sille opettanutkaan.
Pisteet 8+8+10+8= 34p. ja toinen sija.
Vitsi, kun jaksaisin kunnolla opettaa Napille näitä tokojuttuja! Se on hirveän innokas, hyvin motivoitunut ja haluaa miellyttää ohjaaja, mitä sitä muuta tokokoira tarvitsee? Kentällä mietin, että voisin nyt treenata sen kanssa aina silloin tällöin nomea ja vähän enempi tokoa.

Erkin laitoin mukaan ihan extempore, kesken cupin, kun tuli toinenkin voi-luokan koira. Meidän yhtä syksyn treenikertaa lukuunottamatta, ollaan treenattu joskus x-aikaa sitten.
Erki oli todella reipas ja pirteä! Liikeinä meillä olivat seuraaminen, liik. istuminen, ruutu ja hyppynouto.
Seuraamisessa Erki oli varsin innokas ja se menikin kivasti, vaikka ohjaaja joutuikin hieman itse miettimään, miten ne askeleet paikalla menee.. ;) Istumisessa istui hieman hitaasti, mutta seurasi hyvin. Ruudussa meni (ihme ja kumma!) ruutuun, mut ehti tulla sieltä hieman pois ennen kuin meni maahan. Tehtiin tämäkin liike loppuun asti vaikkei Erki "pöydällä pysynytkään" (pöytäperiaate) ja muu osa liikkeestä meni hyvin. Hyppynouto oli Erkimäinen, hieman nytkyi ennen lähtölupaa.
Pisteet 9,5+9+0+9= 27p. Puolella pisteellä Noora ja Erki hävisivät omien luokkiensa voittajille.
Mukavaa nähdä, että Erki selvästi osaa jotkut liikkeet ja ne sillä myös pysyvät muistissa, kuten hyppynouto ja liikkeestä istuminen. Hyppynoudossa on varsin varma takaisinhyppääjä, vaikka heittäisin kapulan vinoon. Tämä oikeastaan kuvaa Erkin luonnetta, se tarvitsee paljon rutiinia, mutta kun jonkun asian sen päähän saa, se siellä pysyy! Vaikka ei oltaisi pitkään, pitkään aikaan treenattu.

Eilen käytiin treenaamassa Minnan kanssa pellolla Olkijoella. Leeville ja Erkille monimuistit 5 paikkaan ja sitten linjaa sarkojen poikki ja ojien yli. Ojissa kasvoi harvaa pajua, joka toi oman vaikeutensa. Erki meni linjaa sekä suoraan, että taakselähetyksellä. Kerran Erki tuli huonosti alas pehmeälle pellolle hypättyään ojan yli ja teki ihan täyden kuperkeikan. Onneksi ei sattunut mitään, eikä tuo itse ollut moksiskaan!
Lopuksi tehtiin parityönä vuorotellen haku metsään, alueella oli yht. 18 damia, ja kun alue oli helppo, molemmat koirat yhdeksän sieltä hakivat.

Nooralle tehtiin poikien jälkeen hakualueet tien kummallekin puolelle, josta otin aluksi vuorotellen, sitten useamman samalta puolelta. Alueet olivat helpot, kummassakin viisi damia. Halusin tehdä Nooralle hieman erilaisen hakuruudun, kun välillä jää "kiinni" siihen mistä on jo hakenut.

Viimein niitä kuvia Taivalkoskelta, Koivikon Jussin ottamia:
Pieni kommentti poikien kuvista, pojat olivat yhteen kuvaa laittaneet hienosti esille riekot ja pyssyt. Erkiä ei vaan näy missään!  Voi kuinka pöljiä miehiä, pitäähän se lintujen noutajakin kuvaan asentaa...

Erki ja riekko.

991982.jpg


Erki ja riekko osa 2...
991984.jpg


Vähän meinaa väsyttää....
991985.jpg



Reissun viimeisen päivän tauolla. Eikä muuten ole Juha, johon Erki nojaa.
991988.jpg