Nappi pääsi eilen Minnan ja Leevin kanssa pellolle treenaamaan.
Aloitimme monimuistilla, joka oli Nooralle aluksi vaikeaa. Noora on yleisesti kuuliaisempi ja yhteistyöhaluisempi kuin Erki, mutta se on myös paljon itsepäisempi kuin Erki! Se olisi eilen alkuun voimaakkaasti halunnut mennä sinne minne itse haluaa, eikä sinne minne minä näytän.. Noorankin kanssa pitää ottaa ohjelmaan se, että koira laitetaan aina eri suuntaan kuin minne se itse olisi menossa. No, loppua kohti nuo monimuistitkin paranivat, eihän Noora ole niitä toisen koiran kanssa tehnytkään kun joskus keväällä viimeksi.

Otimme motivoidun ohjaustehtävän, jossa koiran saatoi laittaa suoraan eteen, tai pysäyttää matkalla ja laittaa sivuille tai uudelleen eteen. Noora meni pääasiassa suoraa linjaa, koska alkuun otti häiriötä sivuilla olevista dameista. Pari kertaa Nooran pysäytin ja laitoin sivulle ja kerran taakse. Sivusuunnat ovat vielä vaikeita, mutta alun epävarmuuden jälkeen, meni hyvin myös sivuille. Keväällä / alkukesällä ollut ennakointi on jäänyt pois. Eli vaikka edellisellä kerralla pysäytettiin, seuraavalla kerralla juoksi reippaasti linjaa loppuun asti. Nooralla näyttääkin olevan varsin vahva linja nyt ja erityisen tyytyväinen olen sen nopeaan reagointiin pillittäessä! :) Toki onhan tuo tyttö paljon säpäkämpi kuin Erki kaikessa muussakin...

Noora teki lopuksi motivoidusti sivuille menoa ojan yli, ensin oikealle puolelle, sitten vasemmalle. Paljon on vielä opeteltavaa siinä, miten tätä koiraa ohjataan. Joskus Nooralle pitää olla tosi tiukka ja seuraavalla hetkellä oikein lempeä. Tanja oli varmasti oikeassa, kun joskus tuumasi, että minun pitää Nooran kanssa olla nopeampi ohjauksessa, eikä toimia samoin kuin Erkin kanssa.