Viikonloppu meni hieman erilailla kuin etukäteen kuvittelin, paljon paremmin!
Etukäteen odotin, että kaksi nollaa tulee, vaan tulikin kaksi kolmosta! :) Erkille tänään piirinmestaruus nomesta ja ekasta voi-startista tulos VOI 3!

Erki aloitti voittajaluokan kokeet varsin hankalasta paikasta, starttaamalla heti ensimmäisessä parissa. Etukäteen en siis tiennyt ihmeesti mitään kokeesta. Koe alkoi kakkosmarkkeerauksella, jonka jälkeen vesiohjaus ja haku. Valitettavasti alussa oli väärinkäsityksiä markkeerausten oikeista paikoista toimitsijoiden ja tuomarin kanssa, Erki jäi ensin passiin ja parille heitettiin markkeeraukset, joista koiralla haetutettiin toinen. Tämän jälkeen tuomari totesi, että heitot tuli vääriin paikkoihin ja vuoroa vaihdettiin. Erkille ammuttiin ja heitettiin  ensimmäinen heitto, jota Erki ei saanut hakea, kun sekin tuli väärään paikkaan, vaan jouduimme takaisin passiin...! Heittäjältä loppui riistatkin jo, ja piti niitä soutaa hakemaan lisää. Alussa tuhraantui niin paljon aikaa, että meillä ensimmäisenä parina meni 1,5tuntia kokeen suorittamiseen. Kaikki tämä kuumensi Erkiä ihan kivasti ja suorastaan kuulin kilinän sen korvien välistä. Itseänikin temperamenttisenä ihmisenä alkoi jossain vaiheessa kiukuttamaan moinen tuhraus, ja sen varmasti kuuli muutkin!

Itse markkeerauksiin lähetys oli vedessä minulla yli polvenkorkuisessa vedessä, markkeeraukset menivät Erkillä hyvin, vaikkei noin pitkiä ole tehtykään treeneissä. Seuraavaksi ohjaukseen, jossa parini koira karkasi hakualueelle tuoden sieltä riistan. Erki lähti hyvin linjalle, mutta tuomarin sanoin, ohjaajalta loppui rohkeus kun koira meni kaislikkoon. Otin Erkin pois sieltä, kun en tiennyt missä haun riistat olivat. Todellisuudessa ne olivat niin kaukana, että Erkiä olisi kannattanut puskea vaan kaislikkoa pitkin eteenpäin. Haku meni kohtuullisesti, menin sekaisin siitä montako riistaa tuli, mutta lopussa selvästi näki, että alun Erkin kuumennus vaikutti myös hakuun. Erkiä oli vaikea hallita kokeessa mun lähellä, sen sijaan luovutukset olivat hyviä, samoin Erki otti ohjausta kivasti.

En uskonut meidän saavan tulosta ja olikin iloinen yllätys, kun tuomari sanoi, että koira palkitaan. Hirmuisesti saimme onnitteluita heti siinä, täällä Oulun seudulla on kivaa porukkaa, vaikken ole kotoisin täältäpäinkään. :) Erki on nyt aloittanut kaikki luokat tuloksella, ja nimenomaan tuolla 3-tuloksella. Ohjaus jäi tänään hieman harmittamaan, koska se olisi hyvin ollut selvitettävissä, jos oma pokka olisi pitänyt. Toisaalta, emme ole vielä koskaan (*kop kop*) saaneet nollaa sen takia, että Erki olisi tuonut väärältä alueelta riista, eikä niin käynyt nytkään!

Nyt Erki vissiin ihan oikeasti on voittajaluokan koira, mietin hetken tänään, miten tässä näin pääsi käymään? Kun Erki tuli, meidänhän piti mennä vaan sinne taippareihin, hurjaa..!! ;)
Treeniä meillä toki on vielä paljon edessä, mutta toivottavasti on niitä yhteisiä vuosiakin!

Erkin arvostelu, tuomari Antti Nurmi VOI 3
"Haku:Toimii haun alussa tehokkaammin ja löytää kohtuullisesti riistaa. Loppua kohden koira ei enää jaksa laajentaa hakua.
Ohjattavuus: Koiraa ei saada lähtemään oikealle linjalle riittävän kauas ja tehtävä jää suorittamatta.
Paikallistamiskyky: Noutaa molemmat itsenäisesti.
RK: Hyvät nouto-otteet ja luovutukset.
Muut omin.: Koira on levoton passipaikalla ja suoritusten alkuvaiheessa, se on kuitenkin hiljainen.
Yleisvaikutelma: Energinen ja varsinkin kokeen alussa liiankin innokas koira. Selviytyy kuitenkin tyydyttävästi ohjausta lukuunottamatta muista tehtävistä."

Niin ja minun (kuten monien muidenkin) lempitolleri Leevi näytti tänään, ettei me Minnan kanssa olla turhaan treenattu ja sai alokasluokasta ensimmäisen palkinnon, ollen vielä luokan paras! Hurjasti onnea Team Leeville! :D