Koska viikonlopun aikana useampi raahelaiskoirakko starttaa nomessa, järjestettiin eilen ylimääräiset yhteistreenit torstain lisäksi. Menimme Yrjänään, jossa alokasluokan koirille tehtiin koemainen treeni, simppeli sokko-ohjaus vanhaa polku-ura pitkin, ykkös- tai kakkosmarkkeeraus ja haku. Ensimmäiset dameilla ja haku riistalla. Hakualue oli laaja ja piti sisällään hyvin erilaista maastoa, korkeaa kaislikkoa ja ojia.

Erki ja Noora tekivät suorituksensa ensin,  mulle on oikeastaan helpompaa yhteistreeneissä näin, kun saa omat ensin alta pois ja voin sitten keskittyä täysin muihin koiriin. Erki ja Noora tekivät molemmat ensin  kaksi  linjaa  dameilla ja sitten hakuun. Näiden 'isompien' hakuun lähetys oli pidemmällä metsän puolella, jossa piti ensin mennä helppokulkoista metsää ja siitä tiheään kaislikkoon. Luukas oli Tanjan kanssa meillä Erkin & Nooran lisäksi 'isompana'. ;)
Erkin hakuun on tullut takaisin  erkimäinen  'tappomeininki', joka näkyi ensimmäisen kerran kunnolla naisten haussa. Varmasti huonolla kunnolla ja vähäisellä haun treenauksella oli vaikutusta alkukesän pätkivään hakutyöhön. Erki kyllä haki silloinkin hyvin, kun oli alueella, mutta lähetyksissä oli ongelmia. Eilinen haku oli Erkille tyypillinen suoritus, nopea ja varma. Erkillä otin 9/10.

Nooran linjat menivät muuten hyvin, mutta jouduin oikeasti huutamaan 'siinä'-käskyn, kun tyttö olisi vaan juossut ja juossut. Ensi talvena opetan Noorallekin lähihakupillityksen, jota se ei vielä kunnolla osaa, joten sitä ei tänä kesänä ole  niin käytettykään, vaan vanhaa suullista siinä-käskyä. Nooran hakuun olinkin sitten tosi tyytyväinen, ei mitään turhia pyörähdyksiä, mitä Nooralla joskus oli, vaan reipasta menoa. :) Noora ei myöskään (ainakaan tällä hetkellä ) jää enää kiinni tyhjien paikkojen (eli jo tuomiensa) hajuihin, vaan jatkaa työskentelyä uudella alueella.
Haku on siis molemmilta saatu nyt siihen kuntoon mihin olen halunnutkin, sitten pitäisi katsoa niitä ongelmakohtia... ;)