PM-MEJÄ on takanapäin ja sen myötä myös meidän kautta aikain ensimmäinen Piirinmestaruuskoe koirasaralla. Ihan ihmisten urheilupuolella niitä on meillä molemmilla takana, vaikka ei ehkä ulkomuodoista nykyisin uskoisikaan... ;)

Noora tuli PM kokeessa toiseksi tuloksella VOI 1 / 42 pistettä! Ei siis mitkään huippupisteet.

Piirinmestaruuden voitti lbn Oona, PM-3 oli tolleri Leevi ja PM-4 lbu Eetu. Pm-5 sitten knn Alvis  ja PM-6 parson Vikke.

Noora pääsi aloittamaan kokeen ensimmäisenä ja Juha ei koesuorituksen jälkeen ollut tyytyväinen siihen mitä metsässä tapahtui. Itse olin kun tiesin, että ykköstulos kuitenkin tulee. Olen aina tyytyväinen ykköstulokseen ja Erkin kohdalla joskus ihan vaan tulokseen ylipäätään.. Juha ei oikeastaan koskaan ole koejäljen jälkeen ollut täysin tyytyväinen Nooran suoritukseen, tiedä sitten minkälaiseen suoritukseen hän olisi tyytyväinen...? ;) Rantsilan kokeen jälkeen Juha oli melkein tyytyväinen, tosin silloin tiedettiin, että titteli JVA koejäljen jälkeen tulee. Mutta ken on joskus Nooran perässä jäljellä ollut tietää, että tämä tyttö pystyy kyllä joskus vielä huippusuoritukseenkin! Palkintojenjaon jälkeen Juhakin oli tyytyväinen tulokseen, meillä P-P:n kennelpiirin alueella on hyvien pisteiden takana edes PM-kokeeseen pääseminen. Pelkästään se, että saat kolme VOI 1-tulosta, ei tosiaan riitä...!

Tällä kertaa Nooralla makausten merkkaus oli huonoa ja katko oli tuottanut hieman ongelmia, toisaalta päivän erittäin riistarikkaiden maastojen jäljiltä, oli mukavaa jälleen huomata, ettei Nappi sorkkajäljistä piittaa!

Mietittiin tulevaakin Juhan kanssa, ja päätettiin, että Nappi mejäilee myös ensi vuonna ja nomeilee siinä sivussa. Erki taas keskittyy nomeen ensi vuonna ja mejäilee, jos pääsee kokeisiin.

 

Tässä Nooran PM-arvostelu, tuomarina oli Markku Hassinen.

"Rauhoitettu lähtö jossa makaus nuuhkitaan ja edetään tarkasti jäljelle. Koira jäljestää kaikki osuudet vain pienin tarkistuksin, aivan jäljellä. Ensimmäinen kulma tarkasti ja kolmas pienellä sivutarkistuksella. Toisella kulmalla olleelle katkolle jäljestää veretetyn osuuden loppuun ja aloittaa haun jäljen takana sekä selvittää viimein katkon jäljentekijöiden jälkiä myöten. Makauksista 3 ensimmäistä ylittää / ohittaa ja viimeisellä hidastaa vauhtiaan. Kaadolle tulee lähes loppuun kiertäen takapuolelta sille osoittaen sen ottamalla suuhunsa. Tänään erinomaisesti ohjattu ja maastoon sopivavauhtiseksi jarrutettu suoritus. Koira saisi osoittaa makaukset paremmin."