Aloitan Tornion nomekokeilla, kun ne vielä on muistissa. Noora siis aloitti, kun starttasi avossa ensimmäisenä. Avoimen luokan koe oli suunniteltu mukailemaan oikeita käytännön tilanteita, esimerkiksi markkeerauksiin ammuttiin läheltä heittäjää, eikä koiran vierestä. Koe alkoi pitkällä markkeerauksella yli heinikon, metsän laitaan. Käännyttiin ja jokeen heitettiin toinen markkeeraus, joka piti hakea ensin. Noora selvitti vesimarkkeerauksen, jonka jälkeen käveltiin vähän eteenpäin ja piti lähettää ensin heitetylle. Se oli Nooralle liian vaikea, toki tiesin sen jo silloin kun markkeeraus heitettiin. Taas siirryttiin eteenpäin ja eteen tuli vesiohjaus. Ohjaus oli aluksi vetistä hetteikköä, sitten muutaman metrin uinti osuus ja vastarannalla oli paikoillaan kaksi telkkään, joista ei ollut väliä kumman tuo. Hetteikköä eteenpäin oikealle oli kaksi hakualueen riistaa, jotka aiheuttivatkin koirille vaikeuksia. Noora ei lähtenyt aivan suoraan ja pyrki hakuriistoille, joilta tuuli toi mukavasti tuoksua... Lopulta tuomari sanoi, että ota koira vierelle ja yritä vielä siitä. Tällä kertaa sain Nooran menemään suoraan ja toiselle puolella. Haussa kaksi riistaa olivat siis vesialueella ja kolme maalla. Haku Nooralta sujui hyvin, ja olikin siihen tyytyväinen.

Voittajaluokka alkoi suoritusjärjestyksen arvonnalla, josta Erki tietysti joutui toiseksi. Itse koe alkoi helpolla ykkösmaamarkkeerauksella jossa riistana oli korppi. Tämän jälkeen jatkettiin matkaa ja meidän tie vei kodan taakse passiin. Kun meidän pari oli selvittänyt kolmoismarkkeerauksen veteen ja vesiohjauksen, tuli meidän vuoro. Ensin heitettiin veteen linjakakkonen, jonka jälkeen siirryttiin muutama metri ja heitettiin ykkösmarkkeeraus kaislikon ja maa-alueen rajalle. Erki haki tämän ensin. Sitten takaisin toiselle paikalle, jossa Erki muisti linjasta ensimmäisen hyvin, toiselle otti tukea veneestä, ja menikin sinne veneen kautta.
Tämän jälkeen vesiohjaukseen, joka oli noin 100m. pitkä. Alku oli noin puoliväliin hyvin epämääräistä, vettä-heinää jne.. Jouduin ohjaamaan Erkiä paljon, mutta se otti koko ajan hyvin ohjausta ja olinkin erittäin iloinen, kun Erki sai riistan suuhun asti! :) Tästä sitten siirryttiin hakuun joka osoittautui koirille vaikeaksi, parhaat toivat 3/4. Erki oli tuomarin mukaan liikkunut hyvin alueella, mutta ei aina mennyt aivan riittävän pitkälle saadakseen vainua riistoista, näinpä saikin tuotua vain yhden riistan. Mutta haku kokonaisuutena oli kuitenkin hyväksytty.

Alkuviikosta kävimme Minnan ja Leevin kanssa pellolla treenaamassa. Alkuun teimme monimuistitehtävän, jonka jälkeen yhdistetty markkeeraus-ohjaustehtävä. Damit olivat yhdessä paikassa pellon toisella laidalla ja liikuimme niistä aina poispäin, jolloin koirille tuli ojienylityksiä. Koirille heitettiin markkeeraus muistiin (Leeville ykkönen, Erkille kakkonen), otettiin ensin ohjaus ja sitten markkeeraus.
Erki kaipaisi tälläistä parityötä hurjasti lisää!!