Torstain yhteistreeneihin olin tällä kertaa suunnitellut koemaisen treenin, kaikille koirille tehtiin ensin markkeeraus- ja ohjaustehtävät dameilla veteen ja lopuksi haku riistalla maalle. Mikko oli ampumassa meille ja olimme tälläkin kertaa Olkijoen sorsakuopalla. Haussa oli riistoja peräti kymmenen kpl, variksia, kani, pyy, kyyhky ja lehtokurppa. Pyy oli laitettu todella ison kiven päälle.

Noora aloitti treenit, tekemällä kakkosmark. johon ammuttiin, perään ohjaus (lähetys eri paikasta) ja lopuksi haku. Nappi teki hyvät markkeeraukset ja mukavan ohjauksen sekä haun. Hausta toi 7 tai 8kpl, en muista enää tarkasti, mutta hyvin se meni :)

Erki teki kolmoismarkkeerauksen, johon ammuttiin. Haki laitimmaiset ensin ja viimeiseksi keskimmäisen. Ohjaukseen vaihdettiin paikkaa ja Erki joutui menemään markkeerausalueen läpi, eikä ohjaukseen ammuttu. Tämä osoittautui todella vaikeaksi, mutta onnistui kuitenkin, mihin olin tyytyväinen. Selvästi meidän täytyy välillä harjoitella myös kisamaisia treenejä, ohjauksethan Erkillä sujuu, jos treenikerralla ei tee kuin ohjauksia, vaikka niitä tekisi häiriölläkin. Erki otti alun markkeerauksesta ampumisineen ihan erilailla kierroksia. lopuksi Erkillekin haku, joka meni erinomaisesti, Erkiltä tuotatin 9/10.
No, tuloksia voittajaluokasta odotankin Erkin kohdalla vasta ensi vuonna!

Erkin Vammalan nomekoe siis peruuntui, niinpä hullu kun olen, lupauduin avuksi vetämään jälkiä pm-mejään tai rinnakkaiskokeeseen... Kävimme Juhan kanssa sitten tänään tekemässä sekä avo- että voi-jäljet. Katsotaan, kumman huomenna opastan.

Tänään meidän molemmat koirat menivät treenijäljet, Erkillä oli kaksi kulmaa ja katkokulma, sekä kolme makausta suorilla. Täytyy sanoa, että nykyisen mejäerkin perässä on mukava mennä! Varsinkin kun muistan varsin hyvin, mitä se on ennen ollut... ;) Erki selvitti kaikki jäljen tapahtumat hyvin ihan itsenäisesti, tästä on todella hyvä jatkaa voi-luokan treenausta!! :) Nappi teki nappimaisen treenijäljen, ei mitään moitittavaa.

Erkin ja Nooran velipoika Milou sai tänään nomesta tuloksen AVO 3, tuomarina oli Veli-Erkki Haataja. "Miellyttävällä tavalla ohjattu koira, joka selvittää paikallistamistehtävän ja haun, mutta epäonnistuu ohjaustehtävässä." Onnittelut!