Meidänkin osalta jahtikausi korkattiin tänään, vähän kuin synttärilahjaksi.
Mutta ensin mejään.
Eilen Noora ajoi yksinkertaisen jäljen, jossa oli vain yksi tavallinen kulma. Makauksia sen sijaan oli 6 kappaletta, sijoitettuina erilaisiin maastonkohtiin, mm. puun eteen. Noora meni jäljen hyvin, ja oli merkannut makaukset tarkasti.
Erkin jälki oli ensimmäistä kertaa voittajaluokkaa mukaileva, kolme makausta suorilla, kulma ja katkokulma. Katko oli ihan koekulman mallinen, mutta tein sen matkoissa lyhyemmäksi. Yllätyksekseni, Erki suhtautui suorilla oleviin makauksiin hyvin, eikä tarkistellut sivuilta niinkuin etukäteen luulin, vaan jatkoi suoraan oikeaan suuntaan. Tavalliselta kulmalta meni ensin pari metriä yli, palasi takaisin ja lähti seuraamaan jälkeä oikeaan suuntaan. Katkolta jatkoi myös ensin suoraan, sitten aloitti vimmatun pyörimisen ensin väärälle puolelle, sitten oikeaan suuntaan ja löysi näin jäljen alun ihan itse ilman apua. :) Mukavat suoritukset molemmilta siis!

Kun Juha on koko viikon tehnyt pitkää päivää, meidän koirat eivät ole päässeet siivekkäitä etsimään. Onneksi Mikko lupautui lähtemään minun ja Erkin kanssa, niinpä lähdimme aamuselta ja sillä reissulla meillä menikin sellaiset yhdeksän tuntia... Tulipa kulutettua kahluusaappaiden pohjia. ;) Heti ensimmäisellä paikalla meillä kävi tuuri, törmäsimme kolmeen taviin, joista Mikko ampui yhden alas. Toiseenkin olisi ehtinyt, vaan Erki oli välissä. Tiput kun pölähtivät ilmaan heti kuin paikalle pääsimme. Tämä olikin ainoa Mikon ampuma päivän saaliista, sen sijaan Erki löysi itse 2,5 puoli muuta tavia, lokin, lukemattomia siipiä ja hylkeennahan.. Ainakin joskus muinoin SNJ:llä oli myynnissä paitoja, joissa luki: 'Huolehdi riistasta - Käytä noutavaa koiraa' Niinpä niin!
Tulipa testattua ettei Erki tosiaan ole nirso riistan suhteen, löysi tavin, jolla oli jäljellä vielä pää, siivet, hieman selkää, sekä osa rintalihoista. Tämä tavi ja hylkeennahka hylättiin heti kättelyssä, muut päätyivät pakkaseen.
Mukava päivä, kiitokset Mikolle!