Eilen oli taas perinteiset torstain yhteistreenit. Menimme Olkijoen sorsakuopalle, jonne tehtiin hakualue riistalla. Tuo sorsakuoppa on pienehkö vesialue jossa on pari pientä saarta ja kaislikkoa sekä muuta vesikasvillisuutta. Muodoltaan se on epämääräinen ja vesi on reilusti uintisyvyistä.  Olin suunnitellut haun tällä kertaa sellaiseksi , että hakusektori oli 180 astetta. Alue ei ollut mikään älyttömän pitkä, mutta leveyttä siis löytyi. Oikealla pienissä saarissa oli riistat ja myös vesialueen toisella puolella. Vasemmalla oli suota, jossa muutama riista. riistoja oli käytössä 9kpl, lokkeja, variksia, sorsia, fasaani ja lehtokurppa(!).

Erki laitettiin ensimmäiseksi tekemään muille hajuja. Olin sijoittanut lehtokurpan ja fasun niin, että kaikilla koirilla olisi ollut mahdollisuus saada ylös nämä meidän treeneissä harvinaisemmat riistat.
Erki aloittikin löytämällä heti lehtokurpan, ja jopa oli mieluinen! Erki tykkää muutenkin näistä pienemmistä tipuista, kuten tavi ja harakka... Haku olikin Erkille helpohko, mutta halusinkin sille vaihteeksi helpomman haun, kun lomalla teimme kaksi vaativaa hakuruutua. Erki haku olikin nopeaa, tehokasta ja helppoa. Se on ruvennut käyttämään selvästi paremmin nenäänsä heti lähtiessään ruutuun ja löytää nykyisin usein lähimmän riistan ensimmäisenä, ennen ne alkoivat löytyä kun ruudun takaosa oli tyhjennetty... Tuotin sillä 7/9. Muut koirat eivät saaneet jostain syystä lehtokurppaa ylös, paitsi Nappi kun avustin sitä, mutta kaikki halukkaat siihen saivat tutustua.
Erki kävi treenien lopuksi hakemalla ohjauksella toisesta saaresta sinne jääneen sorsan.

Nappi teki suorituksensa viimeisenä koirana, ja Napille siirrettiin vähän riistojen paikkoja. Näin siksi, että lomalla tehdyissä hauissa, se 'jäi kiinni' paikkoihin, joista oli jo tuonut riistan.  Paikkojen vaihtaminen ei kuitenkaan vaikuttanut Napin hakuun, vaan se teki hienon työn eilen. Se lähti hyvin itsenäisesti uimaan pikkusaariin. Nappi on selvästi nyt älynnyt tämän uimalla hakuun lähtemisen! Napilta otin 7/9 ja kävin lopuksi lähempää lähettämässä lehtokurpalle eli toi kaiken kaikkiaan 8/9.