Eipä ole koirat päässeet jahtipuuhiin. Juha on rudiksen rempan takia ollut alkuviikosta töissä 14h per päivä... Ei ole tarvinnut illalla lähteä mihinkään, eikä puhettakaan siitä, että tällä viikolla olisi voinut vapaata pitää. No, eiköhän nuo vielä pääse, syksymmällä varmasti ainakin Lappiin! Tosin kuulemani mukaan, ei Raahen rannoilla ihmeemmin ole siivekkäitä liikkunut, kauempana merellä kyllä.

Ollaan siis käyty treenaamassa, sunnuntaina molemmille kangasmetsässä ohjausta. Ihan yksinkertaista pidempää linjaa sokkona. Paljon enemmän täytyy ruveta maalla tekemään sellaista sokkolinjaa, jossa ei taatusti ole viejän jalanjälkiä haistettavaksi! Molemmilla näet nenä vietti herkästi kohti maata. Kas, kun heti muistuikin mieleeni, että aikanaan olin hyvin tarkka siitä, että damit vietiin sokkolinjalle aina eri reittiä, kuin mistä koiran oli tarkoitus mennä. Näitä tullaan tekemään, tuokaa vaan ne puimurin jo naapuripelloille, mun puolestani! ;)
Ja muutenkin maalla sokkoja enemmän.

Jahtien myötä ei ole enään sitä venettäkään käytössä, niinpä menimme eilen (minä ja Minna) Tuomiojan montulle tekemään vesiohjauksia. Kyllähän se meille vielä mitaltaan juuri ja juuri riittää, mutta treenien jälkeen mietin, että ensi vuodeksi taitaa olla oman veneen hankinta edessä. Ainakin jos aikoo Erkin kanssa voittajaluokassa kisata! Erki teki neljä ohjausta, kaksi lyhyempää, jossa piti mennä pienen kaislikon / risukon läpi ja kaksi pitkää vesiohjausta, jossa piti uida isompien tupas alueiden välistä ja vierestä. Erkiä kyllä vetivät kaislikkoläntit puoleensa, mutta otti kokoajan varsin sievästi ohjausta ja olinkin tyytyväinen päivän treeniin! :) Vieläkin kyllä näkee, että meidän ongelma on linjan n.40 ensimmäisellä metrillä, sen jälkeen Erkin saa helposti uimaan aina vaan eteenpäin. Toinen asia on se, että Erki 'vanha vika' on hieman tullut takaisin, eli vedessä uudelleen taakselähetys saisi jatkua suoremmalla linjalla.

Nappi sen sijaan oli tänään aivan mahdoton, kävi kyllä jostain syystä kierroksillakin alussa. Olisi halunnut mennä enemmän oman päänsä mukaan, kun sen mukaan mitä minä sille sanoin... Joskus tuntuu siltä, että koira joka on yleensä tosi helppo, on joskus selvästi omapäisempi kuin Erki! Liekö nämä sitten niitä narttujen vinkeitä...? ;)
Saatiin kuitenkin Napillekin onnistuneet suoritukset aikaan ja vedessä linjaharjoitukset jatkuvat!