Pyörähdettiin eilen tokokokeessa pitkästä aikaa, kahdesta nollasta huolimatta Erkille tulos VOI 3, pistein 198,5.
Treenattu tokoa ei juuri olla, enkä sitten Erkiä ilmoittaessani muistanut, että se lähtee Lappiin. Erki oli siis viime viikon siskon ja siskon miehen matkassa vaeltamassa ja teki perään kaksi nomekoetta, silti se jaksoi eilen tosi hyvin. Sitkeys lienee kasvanut iän myötä? Tuttu tuomari Olavi Pajala totesinkin kokeen jälkeen, että Erki on kehittynyt oikein reilusti! :)
Kaikki liikkeet oli yhteen, joka sopiikin meille paremmin, Erki oli vähän rauhallisempi noutojen suhteen.

paikallaolo: 9,5
Meni maahan hieman hitaasti, oikeastaan oma moka, kun sanoin valmis, vaikka Erki katsoi liikkuria eikä minua.

seuraaminen: 8,5
Peruutuksessa ainakin oli väljä, korjasi sitten itse. Varmaan voisi olla tiivimpi koko suorituksen aikanakin. Mutta koira, joka sai alossa ja avossa seuraamisista kutosta tai seiskaa, on ainakin vähän kehittynyt... ;)

liikkeestä istuminen: 0
Tuomari sanoi, että oli empinyt, mutta päätti mennä maahan.

luoksetulo: 6
Seisomiseen hidasti, mutta ei pysähtynyt. Maahan ok.

ruutu: 0
Juoksi ruutuun oikeastaan suoraan toiselle etumerkille, jonka olisi halunnut noutaa. Ilmeisesti mun on pakko hankkia itselle tuollaiset oranssit kartiot, mun ruutumerkkejä Erki ei saa mahtumaan suuhun... (Erki oli ilmeisesti hieman epävarma, koska Erki ratkaisee epävarmat tilanteet aina yrittämällä noutaa jotain.)

hyppynouto: 9
Syöksyi kapulalle.

metallinouto: 9
Sama kuin yllä, eli syöksyi kapulalle.

tunnari: 9
Piste lähti ilmeisesti siitä, että Erki tökkäsi jotain kapulaa. Muuten Erki meni hyvin, juoksi kapuloille, mutta hidasti sopivasti niitä ennen, lähti ratkaisemaan riviä toisesta päästä ja kun oma tuli kohdalle, otti sen. Tuomari halusi nähdä kapulan, kun se oli niin syvällä suussa, muttei siinä jälkiä ollut. Erki ei ole pureskelija, vaikka kapulatkin ottaa syvällä otteella. (Riistahan pitääkin ottaa syvällä otteella.)

kauko-ohjaus: 6
Ekan kerran tuli kaukoistakin pisteet. :)
Liike alkoi istumisella, Erki katsoi jonnekin muualle ja jouduin antamaan uuden käskyn. Kaikki muut liikkeenvaihdot olivat hyvät, mutta seiso-istu edistää vielä. Itse olin tyytyväinen, koska Erki on selvästi mennyt näissä eteenpäin, eiköhän tuo seiso-istukin vielä onnistu, pikkuhiljaa!

kokonaisvaikutus: 9
Yhteistyöstä ei ollut tuomarilla mitään moitittavaa, mutta pitäähän toki kahdesta nollasta voi-luokassa rokottaa...



Nyt olis tarkoitus sitten treenata vähän enemmän ennen SM-kisoja. Muuten Erki alkaa olla sen verran kokenut koira, ettei näemmä ihmeesti treeneihin häiriöitä tarvitse, mutta kaukoja täytyy treenata myös häiriön alla, jotta Erki oppii seuraamaan vain minua. Erki kun on 'käsimerkki'-koira, eli menee kaukot enemmän käsimerkeillä, kuin suullisella käskyllä. (Toisessa päässä kenttää jotkut potkivat palloa Erkin suorituksen aikana, muttei se sitä enää haitannut. Nuorempana olisi ollut iso häiriö)


Erkistä on kehittynyt kiva, yhteistyöhaluinen koira, jonka kanssa on mukava harrastaa. Oman asenteen muutos on selvästi vaikuttanut meidän koefiilikseen, sen voi jo sanoa kolmen kokeen (nowt, nome-b ja toko) perusteella. Ja asenteenmuutoksella olen saanut myös oman jännittämiseni pois, ainakin isommasti.