Koirat aloittivat b-koe kautensa viikonloppuna Oijärvellä, tai en tiedä voiko sitä Nooran kohdalla 'kaudeksi' sanoa, kun tarkoitus oli nyt katsastaa tyttelin taso ja startata sen kanssa mahdollisesti sitten syksymmällä uudelleen.

Noora näytti, että kehitystä on syksystä tapahtunut, mutta paljon on vielä treenattavia asioita. Juha ihan itse pilasi Nooran vesiohjauksen, Noora oli jo kaukana, mutta Juha yritti kääntää sitä liian aikaisin ja Nooralta loppui usko kesken. Muuten positiivinen suoritus, monilla koirilla oli vaikeuksi lähteä veteen, kun lähetyspaikka oli jonkun metrin maan puolella. Haussa Noora kävi kaukana, vaan ihan väärällä alueella... Juoksi metsän takana olleella pellolla kun olisi pitänyt mennä hetteikössä. Ongelmina vesialueen yli lähtö hakuun (no eipä olla sitä treenattukaan) samoin hakualueen keskellä olleen leveämmän ojan ylitys (no ei olla treenattu tätäkään..). Pellolle tullut kakkosmarkkeeraus meni ihan ok.

Yhteenvetona voi sanoa, että ohjaus alkaa olemaan kivalla mallilla ja markkeerauksissa on kehittynyt ihan reippaasti. Hakuun ja treeneihin muutenkin tarvitsee paljon kokemuksia erilaisista maastoista. Nooralle ei tulosta ja ruotsalaistuomarin arvostelua en edes yritä kääntää, sen verran outoa ruotsia mulle.

Erkille lauantaina Karin kanssa nolla ja sunnuntaina mun kanssa 3-tulos. Tulimme johtopäätökseen, että Erki on enemmän yhden ihmisen koira, niin kuin on vähän epäiltykin ja minä itse saan sen parhaiten toimimaan. Ja muuna yhteenvetona todettakoon, että ainakin noiden ohjauksien suhteen pari vesitreeni kertaa ennen kesän ensimmäistä koetta, ei ihan riitä... ;) Sinänsä sunnuntain startti oli mulle ja Erkille ihan ok-aloitus tälle vuodelle.

Erkin sunnuntain yleisvaikutelma:
"Hieman malttamaton ja hosuva työskentelijä, joka kuitenkin pystyy kokoamaan itsensä myös keskittymistä vaativiin tehtäviin."

Onnittelut vielä Erkin ja Napin ihan kotikoiraksi menneelle Otto-veljelle ensimmäisestä startista nomen alokasluokassa, tulos tulis ALO3, siitä on hyvä jatkaa!! :D