Jonkin verran on tullut treenattua viime aikoina, vaan en ole ehtinyt laittaa ylös. Lauantaina olin OSN:n taippareissa Kotalammella nakkaamaassa lokkia veneestä koko kuuman ja itikkaisen päivän ja sunnuntaina samaisella paikalla täyttämässä alokasluokan hakua...

Torstain yhteistreeneissä Erki teki markkeerauksia ja perjantaina käytiin tekemässä hakua. Kumpikin treenikerta oli samantyyppinen, ensin Erki halusi mennä sinne minne itse haluaa, mutta taipui lopulta minun tahtooni. Tulee varmaan lähiaikoina treenattua lähinnä veden ääressä, varsinkin kun alkaa loma ja päästään mökille Ruovedelle.

Eilen illalla Erki ajoi verijäljen, jonka Juha kävi lauantaina vetämässä. Jäljestä tuli pidempi ja vähemmän merkattu, kuin mitä oli tarkoitus, varmasti siinä kilometrin luokkaa. Juhalle oli tullut jälkeä tehdessä vastaan yllätyksiä, joita ei näkynyt kartalla, niinpä kreppejäkin piti laittaa säästellen... Jäljessä oli kaksi kulmaa makauksella ja yksi kulma ilman makausta.

Erki meni jäljen varsin hyvin, ensimmäisellä kulmalla tutki makauksen tarkkaan, mutta vähän pyöri etsiessään jäljen suuntaa. Toisella kulmaulla makaus tutkittiin nopeammin, mutta kulma meni niin hyvin, että annoin sen mennä vaan. Kaksi viimeistä suoraa oli kuin olisi kokeessa ollut, melkoista pusikkoa, enkä juuri kremppejä nähnyt, kun piti väistellä oksia. Jäljellä oli muutama pieni hiekkatie, jotka aiheuttavat Erkille hieman seilaamista tien myötäisesti. Kokonaisuudessaaan Erki teki erinomaisen työn, keli oli kuuma ja jälki raskaassa maastossa. Vauhti oli sopivaa kokoajan ja Erki meni tarkasti jälkeä, ainoastaan noissa tienylityksissä piti auttaa.