Lauantaina ajoimme molempien koirien verijäljet, oli todella voimakas tuuli!

Erkin jäljellä oli kaksi kulmaa makauksella ja yksi ilman. Maasto oli aika avointa jäkälikköä, ojia oli useampia, samoin metsäkoneen uria. Erki lähti taas varsin rauhallisesti liikkeelle ja jäljesti varman tuntuisesti koko jäljen. Meillä on jäljet maastoa säästäen siksakin mallisia, eikä ne suorat aina niin kaukana toisistaan ole. Toisella suoralla Erki selvästi otti vainua edellisestä suorasta. Kielsin Erkiä ja kehoitin jälki, jolloin Erki jatkoi jäljestämistä eteenpäin. Makaukset Erki tutkii tarkkaan, mutta kulmilla edelleenkin pyörii. Tavallisen kulman menee paremmin.

Erkiä tunteville, Erkin nykyistä jäljestämisvauhtia kuvaa parhaiten se, ettei mulla enää ole kuin vasemmassa kädessä hanska ja kahdelta viimeiseltä jäljeltä olen pystynyt poimimaan krepit pois samalla kun Erki jäljestää... Tosin mulla on pyykkipoikakrepit varsin harvassa. Nykäisee enää lähinnä makauksille ja ojien luona.

Napilla oli kaksi katkokulmaa ja yksi kulma. Myös Napin jäljestystä haittasi tuuli hieman, olisi yhdeltä suoralta myös halunnut edelliselle suoralle. Katkokulmat meni hyvin, mutta tavallisella kulmalla pyöritti. Makauksia en muista, kun Juha meni jäljen Napin kanssa.


Ollaan tuumattu, että meidän koirilla voisi olla vähän parempi peruskunto, viime kesänähän niitä juoksutettiin paljon, autolla, pyörällä tai Juha juosten, Erki olikin aika rautaisessa kunnossa! Kyllähän ne normilenkeillä juoksevat, mutta se on sellaista intervalli-tyyppistä; välillä mennään täysiä ja välillä sitten hölkytellään ilman kiireen kierää...

No, nyt olemme taas niitä juoksuttaneet. Sunnuntaina käytiin ensin juoksuttamassa koiria muutama kilometri ja illalla menin pellolle treennaamaan nomea. Erki oli ainakin selvästi rauhallisempi, eikä hötkyillyt ylimääräisiä. Erkille vein ensin 5 paikkaan muistin. Muistien jälkeen jätettiin kaikki damit yhteen 'muistikohtaan' ja lähdettin kävelemään peltoa vinosti eteenpäin. Käveltiin aina jonkin matkaa ja otettiin dami ohjauksella. Ojien ylityksiä tuli useampi ja matkaakin saatiin kivasti.

Nooralle vein muistin kolmeen kohtaan, muistien jälkeen tehtiin kuten Erkinkin kanssa, vietiin damit yhteen muistikohtaan ja otettiin ohjauksella pois. Nooran kanssa vaan käveltiin pellon laitaa, Nooralle tuli yksi isomman ojan ylitys ja matkaa Nooralle jo tosin hyvin.