Käytiin eilen tuossa pellolla treenaamassa.
Aluksi otettiin pillipysäytystä molemmille koirille, jonka jälkeen otettiin ohjausta.
Eli meillä oli damikasa sekä suoraan pellon päässä että molemmilla sivuilla. Sivuilla olevat damit olivat eri palstoilla joten ojan ylitys tuli väliin. Tehtävää hankaloitti voimakas tuuli, joka toi oikean puolen dameista ihania hajuja.. Tehtiin niin, että vuorossa ollut koira nouti aina kaksi damia omalla vuorollaan.

Tämä meni niin kuin etukäteen ajattelinkin, eli sekä Erki että Leevi olivat omapäisempiä kuin kentällä. Ei mikään ihme, Erki ainakin innostuu maastossa enemmän kuin sorakentällä... Jouduin pari kertaa menemään pitään Erkille 'puhuttelun', kun heittäytyi korvattomaksi, samoin joutui Minna tekemään Leeville.
Kokonaisuudessaan treeni meni kuitenkin plussan puolelle, alun omapäisyyden jälkeen kumpikin koira alkoi uskoa ohjaajaansa kun ne pari kertaa olivat sen puhuttelun saaneet. Lopuksi otettiin molemmille kaksi pitkää suoraa linjaa.

Erityisen tyytyväinen olin Erkin rauhalliseen oman vuoron odottamiseen!! :) Sille selvästikin sopii, että treenaamme näin ja se on alkanut tottua oman vuoronsa odottamiseen. Ääntelijä tai piippaaja Erki ei ole koskaan ollut, mutta nyt läähättäminenkin on alkanut jäämään pois ja se istuu selvästi rentona odottamassa omaa vuoroaan. Parasta on, ettei mun tarvitse sitä enää 'vahtia' vaan voin luottaa, että se siinä pysyy. Saa nähdä miten saadaan  tämä rauhallisuus siirtymään sitten sinne kokeisiinkin..?

Laitetaan loppuun vielä pari kuvaa Migosta leluaarteidensa kanssa, eikö näytäkin entiseltä työkoiralta... ;) :

FIN JVA MVA KVA TK3 Bahokki's Amigo & muumipappa
491540.jpg

FIN JVA MVA KVA TK3 Bahokki's Amigo & lelukoira
491545.jpg

491559.jpg