Erki tuli sunnuntaina kotiin.
Perjantaina kun näin sen Paluksella ajattelin, ettei tuo kyllä ole meidän 'ei huvita tänään syödä'-koira.... Erki sai eniten ruokaa ja kuppi oli ekana tyhjä! Tämän jälkeen nuoli vielä muiden kupit... Kerjätäkin oli koittanut ahkerasti. ;) Yleensä joutuu aina vahtimaan, ettei muut koirat syö Erkin ruokaa, sillä Erki antaa muiden tulla omalle kupilleen. Kummallinen koira?

Koulutusohjaajakurssin eka osio on takana ja pakko sanoa, että kurssikansion materiaalia olisi syytä päivittää ja yhtenäistää! Paljon on saman toistoa, ja joitain 15v. vanhoja trendejä, joita kukaan ei enää käytä. On siellä tosin hyviäkin joukossa, esim Tuomisen ja Åmanin kirjoittamat tekstit koiran peruskoulutuksesta ovat ajattomia, ne pätivät 20v. sitten ja pätevät varmasti 10 v. päästäkin. Vaikea se pyörää uudelleen on keksiä.

Sekä materiaalin, että luentojen suhteen, oman järjen käyttö on sallittua -jopa toivottavaa! Kaikkea en todellakaan allekirjoita, enkä ole edes lähellekään samaa mieltä. Monesti asia on kiinni siitäkin, miten luennoitsija itse asiat tulkitsee, esimerkiksi toisen kirjoittamista teksteistä. No, mä en edelleenkään lähetä omaa koiraani vapaaseen hakuun eteen-ohjauskäskyllä...
Jotain hyvääkin joukossa oli, esimerkiksi itselleni selveni nyt, koska pätee metsästyslaki ja koska järjestyslaki. Mielenkiinnolla odotan kuitenkin toista osaa parin viikon päästä, tosin silloin on vetäjiäkin useampi. Kaksi tiedän entuudestaan hyviksi ja aivan uusi tuttavuuskin on joukossa.