Kuten etukäteen arvelinkin, torstaina ja perjantaina ehdittiin treenaamaan. Torstaina olimme hiekkakentällä, jossa teimme ensin monimuisteja vuorotellen ja sen jälkeen eräänlaista ihan itse 'keksimääni' walk up-treeniä. Seurautimme koiria rivissä jonkin matkaa, jonka jälkeen Leevi nouti damin, seurautimme taas ja Erki nouti jne.
Mietin loman aikana, että tokihan tuota nomen seuraamistakin voi jollain lailla treenata, Erki ainakin tarvitsee siihen rutiinia. Kyllähän se tokossa seuraa, mutta se on ihan eri asia (katsoppas nomekokeissa TVA tollereita esimerkiksi...). Jos Erki olisi alunperin hyvin ja fiksusti koulutettu, ei tällaista tarvitsisi tehdä, mutta kun se ei kerran ole, niin pitää treenata niitä meidän omia heikkouksia.

Perjantaina siirryimme pellolle, jossa otimme ohjauksia ojien yli alkuun, meillä oli damit useammassa paikassa ja kummallekin koiralle tuli 8 ohjausta. Ohjaukset onnistuivat mun mielestä molemmilta varsin hyvin ja ainakin Erkin kohdalla näki, että pillipysäytykseen keskittymisestä on ollut hyötyä! Muutenkin Erki on paljon rauhallisempi jos vertaa sitä vuoden takaiseen Erkiin. :D
Tämän jälkeen otimme tuota seuraamistreeniä useamman kerran. Tämä harjoitus tuntuu sopivan molemmille sekä Leeville että Erkille, eli varmasti sitä otamme aina välillä.