Tai oikeastaan treenit jäivän hieman vähemmälle, sään ollessa tänään niin hyvä, että lähdin katsastamaan Mikon ehdottamaa uutta treenimaastoa. 'Hieman' töitä joutui omistaja koirineen tekemään (no koirilla ei kyllä ollut ongelmia), että päädyttiin suunnitellun vesialueen jäälle. Oli nimittäin melko kiva matka umpihankeen, jossa luntakaan ei ollut kuin haaroihin.. ;)
Mutta olipa paikka u-p-e-a!!! Sopii kuin nakutettu meidän kesän nometreenejä varten, ja kesällä sinne ei ole hankala kulkea, kun ei tarvitse aurata itselleen uraa. Meillä ei täällä tosiaan ole liikaa näitä vesitreeneihin sopivia
maastoja, suota kyllä löytyy vaikka muille jakaa...

Ehdin kuitenkin treenatakin ja tein molemmille pienelle metsäautotielle sokkona linjan, jossa oli kummallakin neljä damia x-matkan välein. Napilla damit olivat 60-120 metrin etäisyydellä. Erkin lähin oli 120 metrissä ja kauin 230 metrissä. Tässä nyt ei kummallakaan mitään ongelmia ollut, kyllähän meidän koirat tietä juoksee, mutta mun mielestä hyvä ottaa välillä tälläistä peruslinjaa (etenkin Napille), jolla vaan haetaan etäisyyttä lisää.

Ohjaajan sen sijaan olisi aika käydä optikolla =O, mulla on joskus aikanaan todettu lievää hajataittoa, vaikkei laseja olekaan. Hajataitto lienee lisääntynyt, kun tuntuu ettei kauaksi pysty tarkentamaan enää kuten ennen. Huomasin saman ensimmäisen kerran vuosi-pari sitten autoa ajaessani ja taas viime kesänä kun Erkille tehtiin veteen pitkiä linjoja.

Illalla pidin pienen treenituokion koulutettavalle, pillillä etsi-käskystä. Sanoisin, että illan treeni meni hyvin... ;)

Kieltämättä se tosiasia, että Nappi on tullut meille vanhempana, hankaloittaa joitain asioita etenkin nomessa. Otetaan esimerkiksi pillillä luoksetulo; sanallisesti Nappia kutsuttaessa, se tulee varmasti. Pillillä ehkä 7/10. Vaikka sitä on koitettu sille opettaa, se ei ole samanlainen 'automaatio' kuin Erkillä jolle pillikutsu on pienestä pitäen opetettu. Tässä toki on kyllä Erkin kanssa onnistuttu tekemään se asia oikein, että pilliä on ns. käytetty säästeliäästi. Myös monia muita esimerkkejä Napin kohdalta löytyy. Toisaalta meillä ei ole eikä ole ollut Napin kanssa mitään kummallisempia nome-tavoitteita -tai oli meillä se yksi tavoite, saada sen kanssa ALO 1 ja sehän toteutui heti ensimmäisenä eli viime kesänä.