Kävin koirien kanssa Olkijoen suunnalla valoisaan aikaan, tarkoituksena oli tehdä hakua -mutta, aikani metsässä rämmittyäni totesin, että on niin paljon lunta ja mulla ei ole lumistoppareita jaloissa -haku jääköön huomiselle, kun Juhakin on mukana.

Tein sitten Erkille linjaa keskelle metsää, linja poikki meni sopivasti pari polku-uraa. Matkaa ehkä 70-80m. Erkin kanssa on niin, että mitä tiheämpi maasto, sitä vaikeampi sen on pitää suora linja, ja se myös vaihtaisi niin kovin mielellään hakuun.. Tänään linjat metsässä meni hyvin, jäihän suopursujen ja lumen keskelle uraa, ja toiseksi, sitä vapaata itsenäistä hakua ei olla tehty aikoihin.
Tämän jälkeen siirryttiin lumiselle metsäautotielle, johon tein Erkille niin pitkiä linjoja kuin suora antoi myöten, häiriömarkkeerausten kera.
Lopuksi muutamia kolmoismuisteja, joissa damit otettiin satunnaisissa järjestyksissä ylös.
Erkin treenit menivät tänään mallikkaasti, ei mitään erityistä sanottavaa -hyvä fiilis jäi!

Noora ei ole nomeillut aikoihin, juoksusta johtuen. Aloitin metsäautotiellä asteittain pitenevillä linjoilla. Linjat olivat hyvin muistissa ja lähihakupillityskin alkaa toimia. Edelleen pitkää linjaa, nyt taakselähetyksenä.

Sitten... sivusuuntia, Noora ei muistanut niitä lainkaan! Ei sinänsä ihme, Nappia oikeasti ohjatessa tarvitsee todella harvoin sivulle kääntöä ja eipä niitä ole muistanut sitten treenatakaan....
Tein sivusuunnat ihan tiellä, ensimmäisellä kerralla ajattelin ettei tästä tule mitään... Noora lähti tosi herkästi tulemaan mua kohti vaikka lähellä olinkin, mutta kun sain kerran-pari sen lähtemään oikein ja kovasti sitä siitä kehuin, niin lopuksi sivusuunnat sujuivat hyvin molempiin suuntiin. :)

Noora on tosi hoksaavainen tyttö ja kun se pääsee tilanteeseen, jossa se keksii itse mitä pitää tehdä, alkaa asia sujumaan siltä nopeasti hyvin.
Tuon selittäminen sanallisesti on vaikeaa, mutta siinä missä Erkille on helppoa aloittaa uuden opettaminen, Nooralle alku voi olla tosi vaikeaa, mutta kun se yks'kaks asian hoksaa, sen jälkeen sujuu kuin vettä vain.
Erki oppii helposti alun, mutta vaatii selvästi Nooraa enemmän rutiinia.
(onko pojat oikeasti vähän yksinkertaisempia... ;) ) Onhan se toki kouluttajan kannalta rikkaus kun koirat ovat erilaisia!!