Meillä oli kimppatreenit, jossa etukäteen sovitusti hakua riistalla. Kukin otti sitten etukäteen mitä halusi 'alkuverryttelyksi'.

Haussa meillä oli 3 lokkia, 3 varista ja kaksi sorsaa (lapasorsa ja telkkä). Jippona tällä kertaa oli puiden viereen ja korkeammalle laitetut riista (puupinojen päällä, ison kiven päällä jne.). Hakualue oli aika laaja, mutta maasto ei ollut erityisen vaikeakulkuinen vaikka lunta olikin kiitettävästi. Sääkin suosi, aurinkoa ja pakkasta vajaa -10. :)

En nähnyt mitä Juha teki Napin kanssa aluksi kun olin silloin täyttämässä ruutua, mutta Nappi sai aloittaa ensimmäisenä haun. Nappi teki ihan kelpo suorituksen, 5/8 tällä kertaa otatettiin. Nappia ei kyllä ihmeemmin hämännyt ylempänä olevat riistat, vaan se löysi ne helposti.

Erki aloitti tottiksella ja pienimuotoisella ohjaustreenillä (pysäytystä, sivusuuntia 'ristikkoa') majan pihalla, jonka jälkeen hakuun. Haku olisi voinut olla Erkille paljon vaikeampi, ei mitään ongelmaa. Harvassa metsässä näki hyvin, kuinka kaukaa se ottaa vainun. Erkiäkään ei ylempänä olleet riistat hämänneet, ne löytyivät nopeasti. Erki toi varsin nopsaan tahtiin kaikki 8 kpl. Näköjään pitää ruveta tekemään Erkille taas vaikeampaa hakua, eihän kehitystä tapahdu, jos tehtävät ovat liian helppoja...

Kaikkien koirien osalta kivat kimppatreenit tänään! Kahden viikon päästä seuraavat.


Olipa illalla vapaata aikaa, joten etsin minkä nimisiä meidän koirat oikasti ovat ja miltä näyttävät..

Boompaw's Baikal Teal "Noora"
Baikal Teal / Anas Formosa / Siperiantavi:


415443.jpg
Varsin kaunis, vai mitä?

Boompaw's Ruddy Duck "Erki"
Ruddy Duck / Oxyura Jamaicensis / Kuparisorsa

415449.jpg
Melko reteän näköinen sinisen nokkansa kanssa... ;)