Pitänee kirjoittaa treenit heti muistiin, ei niitä parin päivän päästä enää muista.
Mentiin taas Olkijoelle, jossa on tosi hyvät luvalliset maastot treenata näin talviaikaan!
Molemmat koirat tekivät ensin haun ja sen  jälkeen kaksi ohjausta sokkona. Hakumaasto oli metsässä jossa kasvaa pitkiä suopursuja ja luntakin oli aika paljon... 7 damia, joista 3 etualalla, 1 keskellä ja 3 takaosassa.

Erki aloitti aura-autona tekemällä 'erkimäisen' haun, nopea & tehokas. Ihan höpöhöpöä, ettei iso muka pääse ja jaksa, ei vaan ole nähnyt meidän Erkiä ;) Ensimmäisellä lähetyksellä kaartoi oikeastaan vähän alueen ulkopuolelle, mutta kun teki niin hyvää kuviota, että annoin hakea ja kun laajensi oikealle alueelle, otti nopeasti damin ylös. Otin Erkillä tänään 5/7. Kauimmainen oli kaatuneen puun juurakon päällä, näkyvillä mutta korkealla. Tämän ympäri Erki pyöri jonkun kerran ennen kuin hoksasi missä dami oli. Sama oli Napillakin tämän damin kohdalla. Mutta hyvä haku!

Ohjaus oli samaisessa metsässä, lähetettiin vain eri suuntaan. Linja meni metsäkoneen jäljen yli ja matka samaa luokkaa kuin eilen. Ei mitään ongelmia, toista damia etsi hieman kauemmin, laitoin sen tarkoituksella puun runkoon kiinni ja ohjausdamit oli nuo mun 'muovidamit' jotka ei paljon koiran nenään haise.

Sitten Nappi joka teki u-p-e-a-n haun tänään! Ollaan pidetty sitä vähän huonona hakijana, mutta syy on tainnut olla se, että hakua on treenattu Napille niin vähän. Tosin, viimeisessä nomekokeessa viime vuonna Pomarkussa, Nappi teki tosi tehokkaan & nopean haun...
Juha ohjasi ja kun Napilla kulki niin hyvin, otettiin sillä kaikki pois, 7/7. Tänään teki  hienoa työtä, näki välillä kuinka kaukaa se otti vainun. Oli myös mukava huomata, ettei Noorakaan ei ole 'urakoira' eli mene ihmisten jalanjälkiä tai polkuja pitkin vaan on niin kuin Erkikin, menee mistä vaan.

Napille oli ohjaukseen laitettu kaksi damia linjaan, toinen vähän lähemmäksi. Ensimmäinen ok, toisessa Juhan piti pysäyttää kun Nappi halusi lähteä linjalta sivuun. Mutta hyvät suoritukset kumpikin.

Tästä se lähtee, talvinome on sitten kk:n päästä.... :)